Blogg Äkta hem

Utforska din kraftplats – i ditt hem, din kropp och ditt inre

Retreat i Tofvehult 12-15 september 2019

Välkommen till sköna dagar av innerlighet, lärande, kreativitet, vila, inspiration och systerskap i magisk miljö.

Varje morgon får vi vakna i mjuk rörelse och landa i kroppen genom skön yoga/kroppsscanning. Dagarna ägnar vi åt intressanta workshops på olika ämnen såsom hur hemmet kan få vara vår ultimata kraftplats, hur ayurveda kan bistå oss i vårt välmående, hur vi kan balansera våra maskulina och feminina egenskaper och hur vi kan inspireras och dra kraft genom att samspela med naturens cykler och element.

Vi binder samman själ, kropp och miljö och låter allt vi lär oss landa inuti genom meditationer, besjälad dans, god och närande mat, tid med närhet till naturen och såklart innerliga samtal i systercirkel. Lördagskvällen firar vi med en vacker kakaoceremoni under fullmånen.

Vi kommer också att få tid att dra oss undan i stillhet och bara vara i oss själva. Njuta av den kraftfulla vackra plats vi befinner oss på och dess omgivande sagoskogar och sjöar.

Vet att dessa dagar är för dig. Du väljer själv vad du vill delta i. Det finns inga krav på dig under våra dagar tillsammans. Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter eller kunskaper kring dessa ämnen och verktyg. Du behöver inte prestera på något endaste sätt. Du är så varmt välkommen precis som du är.

Några rader om oss

Lina

Lina är en energifylld, inspirerande och lekfull själ. Med stor passion samlar hon människor för att tillsammans uppleva magi genom den fria dansformen Besjälad dans och även i vägledda meditationer eller samtal i grupp. Hon använder också sina helande förmågor genom att vägleda i energibehandlingar, kroppsprocesser och genom Besjälad inredning.

Frida

Frida är en varm visionär som njuter till fullo av att se människor öppna upp för det som vi inte kan se eller ta på. Själv har hon använt sig av yoga, intuitionsträning, ayurveda, astrologi, livets händelser och möten för att uppleva det hon kallar för kontakt med sig själv och något mycket större.

Nina

Nina är inredaren som hellre kallar sig hemvägledare. Föga intresserad av yta och snabba trender men brinnande intresserad av de psykologiska aspekterna av inredning, tidlös skönhet och hemmet som helig kraftplats. Nina håller också kreativa workshops, innerliga systercirklar och erbjuder reiki healing.

Praktisk info

Tider

Starttid är torsdagen den 12 september då du får checka in mellan kl. 15-17. Vi avslutar söndagen den 15 september med lunch kl. 12.30 och utcheckning senast kl. 14.00.

Resa

Såklart ska dagar som handlar om att utforska sin inre kraft spenderas på en kraftplats – fantastiska Tofvehult som ligger i Gunnebo, naturskönt inbäddat mellan två sjöar i den småländska skogen. Här hittar du karta och här är en länk till hemsidan. Enklast reser du hit med bil eller med tåg/buss till Västervik (sista biten ordnar vi).

Boende

Vi bor i mysiga och kärleksfullt inredda stugor på en höjd mellan sjöarna, 3–4 personer i varje. Alla stugor har eget kökspentry, dusch och toalett. Boendekostnaden ingår i priset.

Mat

Lena, som driver Tofvehult, är en gudinna på matlagning. Räkna med god, vacker, närande och mycket omsorgsfullt lagad mat, ofta baserad på varor från den egna trädgården. Menyn under dessa dagar är helt vegetarisk med möjlighet till vegansk. (Kom ihåg att meddela eventuella allergier då du anmäler dig.) All mat som serveras ingår i priset.

Pris

6 400 kr inklusive all mat/fika och boende. OBS! Early bird-pris om du anmäler dig och betalar anmälningsavgiften senast 11 augusti – 5 900 kr.

Vi vill låta detta vara en liten och intim grupp kvinnor så antalet platser är kraftigt begränsat.

Anmälan och frågor

Anmäl dig genom att mejla namn, adress och mobilnummer till Nina på nina@aktahem.se och betala anmälningsavgiften 1 500 kr till bankgironummer 724–5723 (Äkta Hem). Anmälningsavgiften ska vara betald inom en vecka från anmälan för att din plats ska vara säkrad.

Slutbetalning sker ca en månad innan retreatet då du får en faktura på resterande avgift.

Anmälan är bindande.

Har du några frågor så är du såklart varmt välkommen att höra av dig till oss.

Nina – nina@aktahem.se

Lina – besjalat@gmail.com

Frida – frida.karlsson@gmail.com

Hoppas vi ses i höst <3