Äkta Hem
Entreprenörsskap Hem & Inredning Lantliv Personligt Trädgård & Uteliv

Året 2018 i bilder

Mitt första inlägg 2018 (förutom årssammanfattningen av 2017) blev ett av mina mest lästa och kommenterade inlägg under året – detta inlägg om inredning och högkänslighet. Ett ämne jag brinner starkt för och har jobbat mycket med under detta år. Något fint på det ämnet håller på att skapas genom mig, något som jag vill dela med världen. Hoppas på rejält kreativitetsflow i början av året så skapelsen får ta riktig form.

Primula

En annan stor sak som hände i början av året var att jag stängde butiken Äkta Hem. Det beslutet kom till mig så tydligt och kändes så rätt. Jag älskade verkligen tiden med butiken, den var så välbehövlig och utvecklande på så många sätt, men jag har aldrig ångrat beslutet eller ens saknat den tiden. Det förvånar mig faktiskt lite, sentimental människa som jag är, men jag antar att den helt enkelt gjort sitt. Jag hade fått vad jag behövde av den och nu var det dags för nästa steg. Denna resa som livet är alltså…

Rotfruktsborstar från Iris Hantverk
Disktvagor Iris Hantverk
Tom korg

Då butikstiden var avslutad njöt jag av den fina vintern vi fick och av den ljuva tiden mellan avslut och nystart.

Växthuset bakom humleportalen
Rimfrost
Växthusgaveln

Sedan kom vårvinten. Krispiga tulpaner, påsk och energin som ofta kommer med vårljuset. Jag smed planer för hur växthuset skulle kunna bli en del av mitt företag då jag inte längre hade gårdsbutiken där. Jag höll också min första workshop på temat vägen ur utmattning mot ett hållbart liv.

Påskkorg
Tulpaner i korg
Höganäs kaffekopp

I april firade jag ett år med bloggen, sådde lite för många fröer och gjorde vårfint i kammaren.

Papperskrukor på symaskinen
Gula skåpet
Pingstliljor
Pärlhyacinter

I maj jobbade jag mycket med händerna, i trädgården och framför allt med att måla och göra klart i växthuset så det blev bara ett blogginlägg. Med äppelblomsbilder. Jag får sån vårlängt så det pirrar då jag ser dessa!

Äppelblom och brokvist
Äppelblom
Ladugården och köksträdgården
Äppelblom och växthuset

Så kom sommaren. Jag visade mycket bilder inifrån växthuset som nu stod klart invändigt och inreddes delvis i fint samarbete med Jotex. Hallrenoveringen gick också framåt och äntligen fick salen bli salen igen i stället för bygglager.

Växthusets norrgavel
Fisketema i växthuset
Växthuset åt nordväst
Hampamatta Matera
Björkefors vas
Björkefors vas detalj
Kudde Jenny D
Kudde Jenny A
Blommor på spegelskåpet

Semestern blev en märklig mix av svalkande bad, njutning, vila, missväxt, bränder och klimatångest. Jag delade receptet till världens bästa vinbärssaft, firade 10-årig bröllopsdag, gjorde ett par fina loppisfynd och bjöd in till ännu en workshop. Denna gång om hemmet som kraftplats. Den blev snabbt fullbokad och många ställde sig i kö för en till. Så himla roligt och definitivt något jag vill utveckla och göra mer av 2019!

Vinbärssaft
Träskål
Broderad kudde
Helhet arbetsbänkarna

Under sensommaren/hösten berättade jag om vår stora tomatskörd och vilka årets favoriter var. Mina tankar kring valet och några ord om den kanske finaste workshopen jag hållit hittills. Vi satt runt tända ljus i växthuset med höstmörkret utanför, skapade och delade. Mer sånt! Och så en liten kärleksförklaring till hösten. Det nödvändiga i vilan. Hur jag tänker att vi människor är cykliska varelser som försöker leva en linjär tillvaro.

Sittplats vid ladugården
Tomater
Tomatdjungel
Nötskal
Vacker disk
I vårt växthus frodas vänskapen
Maja på bron

I november och december gladdes jag åt frostens ankomst och påbörjade en serie inlägg fullmatade med tips kring entreprenörskap, personlig och själslig utveckling. Det sista inlägget kommer snart här på bloggen. Ett fint sätt att påbörja det nya året tänker jag :)

Närbild frostigt gräs
Ved
Pennburk
Skrivmaskin

Till sist – ett stort varmt tack till dig som hänger med mig här och delar denna del av mitt liv med mig!

3 Comments

 • Reply
  Ylva
  6 januari 2019 at 17:13

  Tack för en helt underbar sammanställning av ditt år! Jag har följt varje steg (som du vet) och är så ledsen för att jag bor så långt från dig. Hade annars definitivt deltagit i workshopparna! Hoppas att det är en bok du skriver på – då har du en självklar kund i mig! Har också varit utbränd och är på god väg tillbaka OCH är högkänslig. :-) Känner igen mig i så mycket du skriver, och du är så bra på att sätta ord på kloka tankar på ett enkelt men ändå så vackert sätt.
  Önskar dig all lycka under detta nya fina år som ligger framför oss! Och för guds skull – sluta inte blogga!!!

  • Reply
   Nina
   6 januari 2019 at 20:26

   Tusen tack själv för att du vill ta del av det jag gör och för att du tar dig tiden att kommentera. Det är ord som dina som gör allt så värt! Det går inte riktigt att beskriva hur värdefulla de är och hur himmelens glad jag blir för varje hälsning <3
   Önskar dig detsamma under nästa år och din resa ut ur utmattningen - all lycka!

 • Reply
  Ylva
  10 januari 2019 at 21:40

  Tack Nina :-)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Du kanske också skulle tycka om...