Äkta Hem
Entreprenörsskap Hem & Inredning Trädgård & Uteliv

Finskylt i stället för tråklapp

Inlägget presenteras i stolt samarbete med The Folklore Company

Du som följer mig kommer kanske ihåg att jag erbjuder Reiki-behandlingar här hemma som en del i mitt arbete. Då kvinnor kommer till mig för en behandling känns det såklart väldigt viktigt att fullt fokus ska ligga på henne. Ingen och inget ska störa den stunden hon investerar i för sig själv. Därför brukar jag låsa dörren och sätta upp en lapp med texten ”Behandling pågår, kom tillbaka senare”. Jag har länge funderat på en bättre lösning. Det ser så trist, opersonligt och fult ut med den där lappen dinglande från en tejpbit på dörren. Kanske skulle jag beställa en riktig skylt? Men hur skulle den se ut? Har kikat runt länge men inget har känts bra. Så stelt på nåt vis, och främmande i min miljö. Så slog det mig en dag – en broderad skylt skulle det bli!

”Behandling pågår” låter också så himla stelt och tråkigt, lite sjukhus-varning. Så här fick det bli i stället, och det känns tusen gånger bättre. Vänligt men bestämt. Kanske förstår inte vem som helst vad det innebär riktigt, men man förstår i alla fall att det inte är läge att bulta på dörren just nu :) Visst blev den fin!

Jag beställde den färdigbroderad från The Folklore Company där man kan designa sitt egna broderi precis som man vill ha det. Det finns massor med fina mallar att utgå ifrån, sedan sätter man in den text man själv vill ha och väljer kulörer. Enkelt och så kul att jag blev fast där i flera timmar och testade olika varianter. Man kan välja att få hem ett kit och brodera själv också men jag ville få skylten klar så fort som möjligt så just denna gång fick det bli färdigbroderat. Himla smidigt att kunna välja så.

Kulörerna i broderiet passar så fint mot vår gröna ny-gamla ytterdörr, den vita panelen inne på bron och de faluröda väggarna runt om. Jag tänker också att dessa kulörer känns härliga alla årstider, men visst är det lite extra fint nu på hösten. Jag passade på att hösta till det på bron samtidigt.

Det nättare bordet och klappstolen fick maka på sig för en mer ombonad korgstol och liten träbänk jag fyndat second hand. Tre höstväxter köpte jag men resten är sånt jag odlat själv eller plockat i naturen, och så toppade jag med lite höstigare textilier. Här vill man krypa upp och sitta länge, invirad i en ullfilt med en stor tekopp att värma händerna på. Eller kanske bara en liten stund, i väntan på sin egen Reiki-behandling <3

Jag är så himmelens nöjd med denna skylt. Från en ful opersonlig lapp till något som rentav är dekorativt. Det känns så vänligt och mjukt här på bron nu. Tipsa gärna om du vet någon som också har ett litet och hemtrevligt företag som skulle kunna ha glädje av att göra en egen skylt. Det skulle också vara en himla skön och kul kontrast i ett toppmodernt kontor. Tänk att på en sån plats få läsa till exempel öppettider på en broderad skylt i stället för på en trist metallskylt! Här kommer du till The Folklore Companys designverktyg. En varning bara – det är så kul att du riskerar bli fast där ett tag :)

Jag kunde inte låta bli att beställa några broderi-kit också som ska förvandlas till kärleksfullt handgjorda julklappar. Visar mer lite längre fram <3

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...