Äkta Hem
Entreprenörsskap Personligt

På nya äventyr!

Bruksljus i ateljen

Då jag började jobba hemifrån på heltid var det så oerhört helande för mig att få vara i min hemmamiljö. Att som högkänslig och nyligen utmattad få vara på den plats jag känner mig allra mest trygg och bekväm i. Slippa kantiga standardkontor med lysrörsljus och slamriga stengolv. Kunna ta raster i skogen, ute i trädgården eller i gungstolen i köket. Själv välja hur mycket intryck jag ville utsätta mig för. Ovärderligt. (Arbetsmiljön är ju en hjärtefråga för mig, något som jag skrivit lite mer om här.)

Under den här tiden har jag blivit starkare och starkare. Nu tycker jag äntligen det är roligt och livgivande att ge mig ut och möta människor igen. Särskilt människor som delar min passion för kreativitet. Gärna själfulla småföretagare som jag kan bolla idéer och utbyta erfarenheter med. Varje gång jag kommer från ett sådant möte känner jag mig inspirerad och fylld av energi.

Och nu står jag inför en väldigt rolig och spännande förändring som kommer att kunna ge mig den känslan mycket oftare. Jag ska jobba ett par dagar i veckan i ett kreativt kontorskollektiv! Och inte vilket kontor som helst. Jag får fortfarande ha mycket av den där hemmakänslan. Kontoret ligger i ett av centrala Umeås äldsta hus och har ljusa trägolv, vackra tapeter, gamla fina möbler och till och med en kakelugn.

Verkligen inte vilka människor som helst heller! Jag ska sitta med favoriter som fotografen Matilda Audas Björkholm, bloggdrottningen Clara Lidström och internetforskaren Annakarin Nyberg. Och så ett gäng nya bekantskaper som jag ser så mycket fram emot att få lära känna och som jag ska berätta mer om snart.

Såklart känns det lite nervöst också allt det här. Det var ju rätt länge sedan jag hade ett kontor att gå till och kollegor att hänga med på dagarna. Ibland kan orosspöket knacka mig på axeln och säga att det där fixar inte du. Du är inte social nog. Du har inte återhämtat dig helt ännu. Vad tror du att du ska kunna tillföra? Men när jag för flera månader sedan fick frågan om jag ville bli en del av denna kreativa samlingsplats så var den allra första känslan förväntansfullt glädjepirr och den känslan har hela tiden hängt kvar och vägt tyngst. De senaste åren har jag befunnit mig på en livsresa där jag helt enkelt vägrar låta orosspöket styra vilka vägar jag ska ta. Hjärtat och själen får leda. Det hissnar i mig när jag tänker på vilka äventyr det har lett mig till. Och det isar i mig när jag tänker på var jag skulle ha varit annars…

Jag tror verkligen allt det här kommer att bli en enorm energiboost för mig. Att få dessa dagar tillsammans med de här fantastiska inspirerande människorna och samtidigt få ha halva tiden hemma precis som vanligt. Med lugn och stillhet, ensamtid och naturen intill.

Redan nu i helgen är det invigning! Både lördag och söndag (16–17/12 klockan 12–15) håller vi Julöppet i studion. Välkommen att titta in – antingen för att prova senaste kollektionen av Miss Clarity och ta del av rabatterade erbjudanden, eller för att köpa textilier, posters, inredningsdetaljer och en massa annat fint från studions kreatörer. Jag tar såklart dit mycket av mitt sortiment ur Äkta Hembutiken så passa på om det är något du vill kika lite närmare på. Eller så kommer du bara för en pratstund och en glögg. Det vore så fint att få träffa några av er där! Adressen är Västra Esplanaden 6 (f.d. Backmans Antik).

Äntligen får jag berätta detta roliga för er! Det har jag längtat efter så länge <3

Affisch Julmarknad

Denna fina planschen har en av kontorets kreatörer, Frida Hammar, illustrerat. Hur fin?!

0 0 votes
Article Rating
Följ kommentarer
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 Comments
äldst
nyast most voted
Inline Feedbacks
View all comments
KarinHärdne
KarinHärdne
4 years ago

Åååå jag längtar tillbaka till Ume! Goa vänner vacker natur och så ett till mysigt ställe att gå till!! Lycka till!

Annika Fjällström
Annika Fjällström
4 years ago

Men grattis Nina! Så roligt! Lycka till!

Ingegerd Olofsson
Ingegerd Olofsson
4 years ago

Grattis och vad roligt💖

Linnea
Linnea
4 years ago

Wow vilket spännande och inspirerande projekt! Grattis!

Johanna
4 years ago

Men åh vad kul och vad avis jag blir!! Där skulle ju jag också vilja sitta :) kommer förbi på lördag om inget oväntat dyker upp!

Mia Bergvall
4 years ago

Så mysigt att ha ett kontor att gå till! Jag drömmer om att jobba medparten av min tid hemifrån men då och då ha ett gäng kreativa entreprenörer att jobba tillsammans med!

Du kanske också skulle tycka om...

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x