Blogg Äkta hem

Reiki

Healing

Varför Reiki?

Första gången jag kom i kontakt med Reiki var för rätt många år sedan. Hela min kropp och själ var i uppror av olika anledningar och behandlingen hjälpte mig att känna för första gången på länge. Det skrämde mig lite så det gick några år innan jag var redo att pröva igen. Och vilken upplevelse! Så många blockeringar jag burit inuti som lossade. Reikin startade en både fysisk och själslig reningsprocess som var omvälvande och smått magisk.

Jag fascinerades djupt av upplevelsen och då chansen bjöds att gå Reiki 1 för att själv kunna ge Reiki tvekade jag inte en sekund. Intuitionen pratade klarspråk! Snabbt efter den första kursen gick jag Reiki 2 och för varje behandling jag utfört har jag bara velat göra fler.

Nu är tiden kommen för att ta nästa steg – jag bjuder in dig som lockas av detta på Reikibehandling här hemma i min vilsamma kraftplats. Bor du långt härifrån, eller trivs bäst hemma i din egen kraftplats så funkar distansbehandling precis lika bra. Här nedan hittar du all information du behöver och är det något annat du undrar över så tveka inte att höra av dig till mig via mail, nina@aktahem.se.

Vad är Reiki?

Reiki är en mjuk och djupavslappnande behandlingsmetod som löser upp blockeringar och underlättar för kroppens egna naturliga läkningsprocesser. Inom Reiki healing ser man kroppen och själen som en enhet. Det är en behandlingsmetod som är effektiv vid till exempel stress, ångest, smärta, fysiska och mentala spänningar. Det är också ett fint sätt att förebygga ohälsa, ta hand om sig och främja sin personliga utveckling.

I Sverige är Reiki godkänt som förebyggande och rehabiliterande friskvård av Skatteverket. I USA, England och flera andra europeiska länder kan man få Reiki på vanliga sjukhus som komplement till den traditionella hälsovården.

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder “universell” och ki, som betyder “livsenergi”.

Hur går det till?

Du ligger fullt påklädd på en bekväm behandlingsbänk under en tunn filt. Jag lägger mjukt mina händer på olika positioner och/eller på energifältet runt din kropp. Behandlingen ger en behaglig djupavslappnande känsla, många somnar. Det är också vanligt att känna stark värme eller kyla stråla från händerna och pirrningar på olika ställen.

Oftast upplever även jag olika saker under behandlingen såsom värme, pirrningar, starkare energiflöden på olika ställen på kroppen med mera. Bilder, minnen, färger eller meddelanden kan också komma till oss bägge. Efter behandlingen pratar vi lite kring sådant som kommit upp för oss. Vill du så har vi ett längre vägledande samtal kring det du står inför just nu. Du väljer själv hur stor del av tiden du vill lägga på behandling vs vägledning. (Jag är medlem i Förenade Reikiförbundet i Sverige och har självklart tystnadsplikt.)

Vid distansbehandling skickar jag all praktisk info du behöver i god tid innan. Du lägger dig på en bekväm ostörd plats och bara blundar och slappnar av under behandlingen. Efteråt skickar jag ett mejl och berättar vad som kom till mig under behandlingen och du får gärna göra detsamma om du vill.

Ord från några som provat på

”Alltså wow! Vad är det som händer med mig just nu?! Healingen har definitivt öppnat upp något inom mig. Jag får insikter som känns så starka och viktiga i mitt liv att jag slås av häpnad!”

”Som att en kanal som tidigare varit blockerad och inte släppt in något alls plötsligt bara är vidöppen. Så häftigt att det nästan känns overkligt!”

”…också ett lugn som infunnit sig i kroppen. Någon form av snällhet mot mig själv. Känner mig vilsen men samtidigt helt lugn i det, en känsla som är väldigt främmande för mig. Men det känns fint. Så tack snälla du!”

Ord från några som fått distansbehandlingar:

”Vilken gåva! Jag känner mig helt… mjuk.”

”…helt mjuk och lugn. Det känns att det är kraftfulla saker. Det känns precis som att jag varit på en helande läkande behandling IRL. Så fantastiskt. Nu låter jag detta verka och integreras. Du är helt fantastisk! Tack!”

”Det var helt fantastiskt. Som ett starkt ljus i bröstet och magen. Jag låg bara och tog emot och sedan somnade jag och sov hela natten, vilket inte hänt på flera veckor. Så tack!”

Hur bokar jag?

Skicka ett mejl till nina@aktahem.se så kommer vi överens om lämplig tid (vardagar 9–15). Distansbehandlingar kan jag ibland även göra övrig tid/på helgen.

Du betalar på plats med kort eller Swish. Distansbehandling betalas med Swish eller förskottsinbetalning till bankgiro/konto. Kvitto kommer via mejl eller SMS.

Investering:

60 minuter                                                        650 kr

30 minuter                                                        400 kr

90 minuter (inkl. vägledningssamtal)       900 kr

4 tillfällen á 60 minuter                                2 200 kr (400 kr rabatt)

Distansbehandling 30 minuter                   350 kr

Reiki klassas som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.
Dessa behandlingar ska endast ses som komplementära och inte ersätta läkarvård.