Äkta Hem
Entreprenörsskap Hem & Inredning Trädgård & Uteliv

Separationsångest

Veckorna bara susar fram, på söndag är det dags för gårdsbutik igen och jag har så fina nyheter även denna vecka. Så fina att jag faktiskt inte vet hur jag ska kunna skiljas från dem. Ber redan nu om ursäkt ifall du köper något och jag börjar snyfta lite tyst :) Här kommer lite bilder.

Handkolorerade blad

Detta är fantastiska handkolorerade blad från 1803 med olika svampar. Höstigt och vackert att hänga på väggen.

Florablad

Eller varför inte dessa vackra blad ur Svensk Flora i tryck från 1920-tal? Jag stod länge och väl i en monter på Formexmässan och valde noga vilka jag skulle köpa. Den här tror jag är min favorit, i alla fall nu på hösten. Kolla färgerna!

Florablad Ripbär

Och så dessa. Såå fina små vintagetavlor som jag inte vet annat om än att de är inköpta på en antikmarknad.

Vintagetavlor

Vintagetavlor närbild

De har olika tryckta motiv på framsidan och handskrivna texter i bläck på baksidan. Jag tycker baksidorna är vackrast. Bara en sån sak :)

Men allra finast av allt är nog dessa kuddar. I vintagetyger som är i så gott skick att de lika gärna kunnat vara nya. Framsida av bolstertyg och baksida av grovt linnetyg. Jag vill på riktigt inte sälja dem. Sååå fina!

Blå kuddarna

Röda kuddarna

Tänk dessa till julen…

Kuddarna och Maja

När jag fotade dem i morse tänkte jag att det vore mysigt med en bild där Maja sitter bredvid och ser så där fridfull ut. Det tyckte i n t e Maja.

Några planteringar har jag kvar sedan förra helgen men kransarna blev sålda allihop så nu håller jag på med lönnlövskransar. Min favorit så här års.

Lönnlövskrans in the making

Lönnlövskrans och snöbär

Lönnlövskrans på dörren

Så. Öppet i gårdsbutiken på söndag mellan 12-16. Hoppas du kan komma! <3

 

Du kanske också skulle tycka om...