Äkta Hem

Hemmet som kraftplats

Längtar du efter att få känna dig fullständigt och innerligt hemma i ditt hem? Eller gör du redan det men vill gå ännu djupare in i den känslan? Är ditt hem väldigt viktigt för dig, eller vill du att det ska få vara det? Är du trött på snygga ytor och snabba trender?

Kanske är du liksom jag högkänslig och skulle må väldigt bra av en plats optimerad för dig att sortera intryck och fylla på dig själv? När jag hittade in till metoden att medvetet använda mitt hem för läkning och välmående så var jag sjukskriven för utmattning. Kanske är du också där, eller balanserar på gränsen dit? Skulle du vilja ha tillgång till ett tryggt sammanhang där kvinnor som du och jag får läka, stärkas och uttrycka vår sanning tillsammans? Eller längtar du helt enkelt bara efter att göra något meningsfullt och snällt bara för dig?

Då tror jag du skulle ha glädje av kursen Hemmet som Kraftplats.
 

Det här är vad du får

 • Skapa ett hem som passar, håller och speglar dig. Som är fint i dina ögon.
 • Bygga en nära och innerlig relation till ditt hem.
 • En djupdykning i hur dina behov och din längtan ser ut, och hur ditt hem kan spegla och stötta.
 • En kraftplats att vila, fira och fyllas upp i så nära det går – i ditt eget hem.
 • Ett hem som är långsiktigt hållbart. Som förändras i takt med dig och din utveckling, snarare än kortsiktiga svajiga trender. Gott för både människa och klimat.
 • Övningar och verktyg för själ, tanke och kropp som stöttar dig längs vägen.
 • En inre resa som handlar om mycket mer än hem och inredning. Livet, behov, uttryck, glädje, kreativitet, mod och självsnällhet.
 • Möjligheten att i hemmet inspireras av och knyta an till den cykliska naturen vi alla är del av, trots den linjära livsstil vår tid kräver av oss.
 • Ett förhållningssätt och en medvetenhet kring hem och inredning som du kan använda genom hela livet oavsett hur dina behov, förutsättningar och längtan förändras. Eller hur du bor.
 • Ett tryggt forum där du får dela hela upplevelsen med andra kvinnor på samma resa.
 • Livslång tillgång till kursen.

 Det här är vad du inte får

 • En quick-fix.
 • Lära dig om de senaste inredningstrenderna
 • En standardiserad inredningsteori eller stil att kopiera
 • Färdiga mallar/regler att följa.

Hemmet som Kraftplats är inte en kurs som dikterar hur du ska tänka och göra när du inreder ditt hem, utan som hjälper dig att hitta fram till dina svar genom att låta intuitionen, känslan, tanken och kroppen hjälpas åt. Det är inte en linjär tripp från punkt A till B, utan ett cirkulärt äventyr. Närmare din egen och ditt hems kärna.

Innehåll

 1. Närma dig ditt hem – Vi fördjupar oss i ditt hems egenskaper, förutsättningar och behov. Övar på att se hemmet som en egen individ, en medkreatör, snarare än ett objekt som ska jobbas på.
 2. Vad längtar du efter – Vi konkretiserar vad du allra mest behöver och längtar efter just nu. Vad du önskar att ditt hem ska ge dig. Och vilka svårigheter som kan följa med att ta sina egna behov riktigt på allvar i en värld där det förväntas, särskilt av kvinnor, att vi ska sätta andras före.
 3. Unna dig begränsningar – Vi identifierar och sätter begränsningar så att den här processen får vara hållbar, lustfylld och sann i stället för utmattande, dyr och frustrerande. Vi lär oss om allt värdefullt som faktiskt finns att hämta i våra begränsningar.
 4. Rena och rensa – Vi går igenom sakerna och energierna på din kraftplats för att se om det är något som står i vägen för den känsla du längtar efter. Något du vill släppa taget om och rensa bort.
 5. Skapa – Då vi kommit hit står den stadiga grunden för din kraftplats klar och det är dags att skapa. Vi lär oss om kontraster, symboler, hur mycket inspiration det finns att hämta i naturen och vad balans innebär för dig. Vi släpper fram ditt medfödda kreativa geni och låter henne leka fram din kraftplats.
 6. Fira och vårda – Till sist kommer delen där vi firar och vårdar din kraftplats. Använder den, lever i den, tar hand om och besjälar den. Vi tittar på hur du kan skapa sköna rutiner och ritualer för att hålla den som du vill ha den.

Kursen pågår i åtta veckor men du gör den i din takt och du har tillgång till den resten av livet. Stil/smak/ekonomisk-/boendesituation spelar ingen roll. Du kommer inte att uppmuntras att köpa något. Vi jobbar med det som redan finns, precis där du är just nu. Det är du som kommer att göra det inre och yttre jobbet, men inte ensam. Jag finns här, vägleder och håller din hand genom varje steg. Och du får ett forum där vi möts med andra som gör samma resa. En plats att dela glädje och svårigheter, att inspireras av varandra och hjälpas åt.

Några röster från tidigare deltagare:

“Någon del som känts extra värdefull? Å herregud. alla. Och på ett sätt jag inte hade kunnat föreställa mig. På ett omvälvande och starkt sätt upplevde jag alla delarna genom hela mig på ngt sätt. kroppsligt, andligt, rumsligt, själsligt… sinnligt. Jamen allt!”

“Jättejättebra!!! Så himla fint. Älskar dina ljudfiler. Älskar att läsa dina texter och meditationerna var magiska.”

”Verkligen ett unikt och fantastiskt innehåll som sätter igång känslor och processer i en! Det här är inte likt någon annan kurs om hem och inredning. Som ett helt nytt angreppssätt, där man tar hänsyn mycket djupare än i andra guider om att t.ex. rensa. Helt otroligt bra och unik kurs som måste upplevas för att förstå!”

”Det är en väl genomtänkt kurs som jag tror att jag kommer ha stor nytta av i hela livet.”

”Kursen överträffade mina förväntningar från första delen. Alla delar har sedan innehållit nya, magiska perspektiv som berikat mitt sätt att se på hemmet – och hemmet som kraftplats.”

”Att få höra de andras upplevelser och berättelser, och vad de har för utmaningar med sina hem. Att få speglas i de andras ord och berättelser, få dela deras liv och process. Så galet värdefullt!”

“Det var inte så jättelängesen jag lärde mig om högkänslighet och jag har så ofta känt mig fel och konstig när jag hellre valt att vara hemma än att följa med på något socialt eller en resa t.ex och jag tycker du tydliggör hemmets kraft på ett så bra sätt i kursen och lyfter betydelsen av hemmets plats i våra liv. Du har ett så fint sätt att sätta ord på allt detta!”

Att närma mig mitt hem var ganska smärtsamt men väldigt viktigt att få fatt i vad och hur saker känns. Alla delar var som olika pusselbitar för att jag ska kunna hitta hem.”

“Eftersom det är en process blir man inte heller “klar” och jag vill fortsätta att utvecklas i den riktning som jag har börjat med nu. Jag vill inte att kursen ska vara något som bockas av utan att det verkligen får vara en del av livet framöver.”

“Den här kursen har stärkt min känsla om hur viktigt hemmet är för mig. Jag har länge haft en längtan om att bara få vara hemma och jobba med våran gård och ta hand om hemmet och familjen men inte vetat hur jag ska få ihop det ekonomiskt och det går liksom emot vad samhället vill att man ska göra. Men efter den här kursen så vet jag ännu mer att det är det rätta för mig för att jag ska må riktigt bra och att jag ska fortsätta satsa på att hitta sätt att få det att fungera och hitta nya kreativa lösningar för att försörja mig.”

”Innehållet är alldeles lysande. Tänkvärt och användbart. Att undersöka och arbeta med sig själv genom Hemmet som kraftplats är en av alla vägar till självmedvetenhet och växande. -Det är en så oerhört briljant väg!”

Hur går det till?

 • Hela kursen hålls online så du kan göra den tryggt och lugnt i ditt hem. Tillsammans med ditt hem.
 • De sex delarna släpps med en-två veckors mellanrum så du slipper stressen av att få allt i knät på en gång.
 • Varje del består av en ljudfil och någon eller några övningar. Ofta en guidad meditation, en skrivövning och en praktisk övning.
 • Varje modul följs av ett möte på Zoom där vi kan dela det fina, svåra och roliga med varandra. Spegla och inspireras. Och ha möjlighet att ställa frågor som kommit upp. Mötena är såklart helt frivilliga (men ingen av de som gått kursen hittills hade velat vara utan dem).
 • Kursen pågår i åtta veckor men du har tillgång till innehållet resten av livet.

Pris

 • En engångsbetalning på 4 900 kr eller
 • Dela upp betalningen på två tillfällen á 2 500 kr

När

Kring månadsskiftet augusti-september slår portarna upp och du kan anmäla dig.

Kursen startar den 4 oktober och avslutas den 28 november.

Så. Vad känner du?

Är du nyfiken på vad det skulle innebära för dig att ha en fördjupad relation till sitt hem? Något som är så mycket mer än en snygg yta, skapad med bara hjärnan och ögat? En kraftplats.

Fyll i ditt namn och mejladress här så får du mina månadsbrev och allt du behöver veta kring kursen Hemmet som Kraftplats innan portarna öppnas i höst (såklart delar jag inte din information till någon annan och du kan enkelt avregistrera dig när du vill).

Har du några frågor är du såklart varmt välkommen att skriva till mig på nina@aktahem.se <3