Äkta Hem

Hemmet som kraftplats

En kurs om inredning för näring och själsro

Är ditt hem väldigt viktigt för dig, eller vill du att det ska få vara det?

Är du trött på ytlighet, hets, trender och inredning som bara handlar om konsumtion?

Älskar du tanken på en egen plats hemma att kunna dra dig undan till för att fylla på dig själv?

Då är onlinekursen Hemmet som Kraftplats till dig.

Det här är vad du får

 • En närande plats att dra dig undan till som känns trygg och vilsam. Din egna skyddade "stuga i skogen" fast hemma.
 • En djupdykning i hur dina behov och din längtan ser ut, och hur ditt hem kan stötta.
 • Ett sätt att inreda som du kan använda genom hela livet. Oavsett hur dina behov, förutsättningar och längtan förändras.
 • Ett hållbart hem. Du får hjälp att se igenom starka marknadskrafter, snabba trender och menlös yta och istället skapa ett älskat hem som är hållbart på riktigt.
 • Ett tryggt forum där du får dela upplevelsen med fler kvinnor på samma resa. Stöttas genom igenkänning och inspireras genom att ta del av andras perspektiv.
 • Livslång tillgång till kursinnehållet.

 Det här är vad du inte får

 • En quick-fix.
 • Lära dig om de senaste inredningstrenderna.
 • En standardiserad inredningsteori eller stil att försöka kopiera.
 • Färdiga mallar/regler att följa.

Hemmet som Kraftplats är inte en kurs som dikterar exakt vad du ska göra när du inreder ditt hem. Den visar hur du hittar dina svar.

Innehåll

 1. Närma dig ditt hem - Vi fördjupar oss i ditt hems egenskaper, förutsättningar och behov. Övar på att se hemmet som en individ, en medkreatör, snarare än ett objekt som konstant ska jobbas på.
 2. Vad längtar du efter - Vi konkretiserar vad du allra mest behöver och längtar efter just nu. Vad du önskar att ditt hem ska ge dig. Och hur vi kan hantera utmaningar som kan följa med att som kvinna ta sina behov på allvar, i en värld som förväntar sig att vi ska sätta andras före.
 3. Unna dig begränsningar - Vi identifierar och sätter begränsningar så att den här processen får vara hållbar, lustfylld och sann i stället för utmattande, dyr och frustrerande. Vi lär oss om allt det värdefulla som faktiskt finns att hämta i våra begränsningar.
 4. Rensa och rena - Vi går igenom sakerna och energierna på din kraftplats för att se om det är något som står i vägen för känslan du längtar efter. Något du vill släppa taget om.
 5. Skapa - Då vi kommit hit står den stadiga grunden för din kraftplats klar och det är dags för lustfyllt och prestigelöst skapande. Vi lär oss bland annat om kontraster, symboler, hur mycket inspiration det finns att hämta i naturen och vad balans innebär för dig.
 6. Fira och vårda - Vi avslutar med att titta på hur du kan fira och vårda din kraftplats. Använda den, leva i den, besjäla den och låta den ta hand om dig.

Några röster från tidigare deltagare:

"Jag är så oerhört tacksam för den här kursen. Jag gick in i det här med ett öppet sinne, ett öppet hjärta och fick ut så mycket mer än vad jag hade vågat hoppas på... Så fjärran tidens hets, stress och larm. När det gäller hur jag ser på mitt och andras hem finns det ett före och ett efter kursen Hemmet som kraftplats. TACK!"

"Mycket fint innehåll. Det känns så väldigt välarbetat, genomtänkt, genuint och proffsigt. Så mysiga och berörande meditationer och bra skrivövningar."

”Jag är så tacksam att du har skapat den här fina kursen och att du är så bra på att skapa ett tryggt rum för systerskap som är oerhört värdefullt!”

”Kursen överträffade mina förväntningar från första delen. Alla delar har sedan innehållit nya, magiska perspektiv som berikat mitt sätt att se på hemmet - och hemmet som kraftplats.”

”Våra träffar blev en glad överraskning på den här kursen! Helt fantastiskt att få träffa kvinnor från norr till söder. Jag har suttit och myst när jag har fått ta del av de andras upplevelser under kursens gång. Det har gett mig inspiration. Jag är i vanliga fall ingen “gruppmänniska”, men oj vad jag trivdes :)”

”Hela kursen har blivit som en del av mig nu. Den är som ett mantra!”

”Verkligen ett unikt och fantastiskt innehåll som sätter igång känslor och processer i en! Det här är inte likt någon annan kurs om hem och inredning. Som ett helt nytt angreppssätt, där man tar hänsyn mycket djupare än i andra guider om att t.ex. rensa. Helt otroligt bra och unik kurs som måste upplevas för att förstå!”

Hur går det till?

 • Hela kursen hålls online så du kan göra den tryggt och lugnt i ditt hem. Tillsammans med ditt hem.
 • Kursen pågår i åtta veckor men du får livslång tillgång till innehållet och går igenom det i din egen takt. Ingen press.
 • De sex delarna släpps med en-två veckors mellanrum så du slipper stressas av att få allt i knät på en gång.
 • Varje del består av en ljudfil och några övningar. Ofta en guidad meditation, en skrivövning och en praktisk övning.
 • Stil/smak/ekonomisk-/boendesituation spelar ingen roll. Du kommer inte att uppmuntras att köpa något. Vi använder det som redan finns, precis där du är just nu.
 • Du kan välja att gå kursen som självstudiekurs, med gruppvägledning eller personlig vägledning (se priser/upplägg längre ner.)

När?

Självstudievarianten av kursen utan gruppmöten/personlig vägledning, till ett lite lägre pris, kan du gå redan nu! Semestern kan ju vara den perfekta tiden att i lugn och ro gå igenom en närande kursupplevelse.

Annars startar nästa kursomgång hösten 2022. Skriv upp dig här så får du mina inspirationsmejl på ämnet och blir först att få veta när anmälan öppnar igen:


Priser

Välj mellan dessa tre alternativ:

 • Självstudiekurs: 3 900 kr. Du får tillgång till hela kursen direkt och går igenom den på egen hand.
 • Kurs + gruppvägledning: 4 900 kr. Du får dela upplevelsen med mig och fler kvinnor på samma resa, stöttas och inspireras, och får samtidigt möjlighet att ställa frågor som kommit upp. Vi möts via Zoom vid fem tillfällen på söndagskvällar.
 • Kurs + personlig vägledning: 8 900 kr. Du får exklusiv tillgång till personlig vägledning med mig. Vi möts via Zoom vid 5 tillfällen á 30 minuter under kursens gång och däremellan har vi mejlkontakt.

Alla priser är inklusive moms. Betalningen går att dela upp på två tillfällen, då tillkommer 100 kr för administration. (Klicka dig vidare till kassan där alternativet delbetalning blir synligt.)

Har du frågor kring vilket alternativ som kan passa dig bäst eller något annat så mejla mig på nina@aktahem.se så reder vi ut det tillsammans.

Pengarna-tillbaka-garanti

Jag vill att du ska känna dig trygg med den här investeringen och nöjd med vad den ger dig. Därför erbjuder jag en pengarna-tillbaka-garanti. Om du går hela kursen och gör alla övningar men inte känner dig nöjd så får du hela din betalning tillbaka, bortsett från de 500 kr som du bidragit med till Aurorafonden. Observera att du behöver meddela mig och skicka in underlaget för övningarna, så det framgår att du har gett kursen en riktig chans, inom 60 dagar från kursstart för att garantin ska gälla.

Du ger till fler än dig

Tragiskt nog är ju hemmet den allra farligaste platsen för många kvinnor som lever i våldsamma relationer. Så långt ifrån en kraftplats en kan komma. Det får det att brinna i mig. Därför går 500 kr av din deltagaravgift till Aurorafonden som drivs av Roks (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige).

Pengarna går oavkortat till våldsutsatta kvinnor och deras barn och hjälper till med det de behöver mest just då. Till exempel resor, möbler och inredning då de lämnar skyddat boende och ska bygga upp sin egna trygga plats.

Så när du investerar i din egna kraftplats – vet att du också bidrar till en medsyster som försöker skapa sin.

Kursledare

Jag heter Nina Tegenfeldt. Den här kursen bygger på mina utbildningar inom inredning och vägledning, mina kunskaper som kreatör, hemvägledare och systercirkelledare. Min livslånga passion för hem och inredning. Och inte minst mina egna erfarenheter av att använda mitt hem som verktyg för läkning och välmående.

Allt det har jag lagt samman och sedan plockat fram den innersta bultande kärnan. Den får du i den här kursen.

Undrar du om det här är för dig?

Eftersom du har läst så här långt så, ja. Det verkar så <3

Nästa kursomgång startar hösten 2022. Men är du som jag introvert och lika gärna gör saker på egen hand, varför vänta? Ta längtan i handen och ge dig självstudiekursen redan nu i sommar.

Vill du hellre boa in dig i ditt hem tillsammans med mig och de andra kvinnorna på samma resa till hösten? Skriv upp dig här så får du mina inspirationsmejl på ämnet och blir först att få veta när anmälan öppnar: