Äkta Hem

Om mig

Jag heter Nina Tegenfeldt och jag bor med man, barn och katter i min älskade släktgård, en västerbottensgård från 1888 i en by utanför Umeå. Denna gård är min plats på jorden och jag har ända sedan jag var barn vetat att det är här jag ska vara. Jag har längtat hem sedan jag flyttade hemifrån och 2010 var det till sist vår tur att ta över och förvalta gården.

Fram till för några år sedan levde jag nog livet mer som jag trodde det förväntades av mig än som jag egentligen ville. Jag nöttes ner sakta men säkert och när flera områden i livet trasslade samtidigt hamnade jag i en utmattningsdepression. Riktigt nedbruten men aldrig någonsin uppgiven. Någonstans djupt inne visste jag att det här faktiskt var bra och nödvändigt. Det här var vad som krävdes för att jag skulle vakna upp. Det gav mig chansen att utvärdera livet och skapa nya vägar.

Jag längtade efter ett annat tempo. Att skala av – hitta sätt att leva lite enklare men med mer tid. Mer äkthet. Mer tid hemma. Mer tid ute i naturen. Mer tid för eftertanke. Och att i vardagen få mer utlopp för min kreativitet.

Mycket har hänt sedan dess. Jag driver numera mitt egna företag Äkta Hem där jag arbetar som certifierad inredare, hemvägledare, kursledare och kreatör. Jag håller också systercirklar och kreativa workshops. Jag älskar mitt arbete och ser med spänning och tillförsikt fram emot allt som ska bli.

Här kommer du att kunna se och läsa mer om mitt passionsdrivna entreprenörskap, mina tankar kring hållbara och närande hem och inredning, högkänslighet, min kärlek till gamla hus och allra främst till min släktgård.

Just nu lägger jag det allra mesta av min tid och energi på det jag drömt om i flera år nu – skapandet av webbkursen Hemmet som Kraftplats, som släpps efter sommaren 2021. Är du nyfiken på den kursen och ämnet så rekommenderar jag att du följer mina månadsbrev.

Jag hoppas du ska inspireras och trivas här hos mig. Varmt välkommen ❤