Äkta Hem

Om mig

Jag är en modig person med ett känsligt hjärta och en stor dröm som jag är fullständigt hängiven till.

Att varje kvinna ska få hitta sin kraftplats. I sitt hem och i sig själv.

Hej, jag heter Nina Tegenfeldt. Så fint att du är här.

Jag är entreprenör, inredare, hemvägledare, skribent och kursledare för Hemmet som Kraftplats.

Jag trodde förut att om jag bara la drömmar, kreativitet och högkänslighet åt sidan och förminskade mig ännu lite mer för att få plats inom normramarna, så skulle jag till sist belönas med mening och tillhörighet.

Belöningen kom. I form av en utmattningsdepression, som äntligen lät mig falla i spillror och bygga upp mig själv igen från början utan fixerad ram. Sannare.

“The floor seemed wonderfully solid. It was comforting to know I had fallen and could fall no further.”

Sylvia Plath

En av alla sanningar jag inte längre är beredd att tränga undan är min kärlek till hemmet. Hon blev min fristad. Kokongen jag skiftade skepnad i. Väktaren som gav mig tid och utrymme att höra min egen röst. Källan till ovillkorlig omtanke. Hon är det fortfarande. Min Kraftplats.

Idag är mitt arbete att vägleda kvinnor i processen att skapa just det – en egen kraftplats i sitt hem. Det vackraste, roligaste och mest meningsfulla jag någonsin gjort.

Detaljerna

Jag lever med min familj utanför Umeå. I en segstark gammal urmoder till gård med plirig blick, hög integritet och varm famn. Henne får du också lära känna här. Vi skakar bägge på huvudet åt den rådande inredningsnormen med trendhets, överkonsumtion, perfektionskrav och skammande.

Jag tycker om: riktigt salt lakrits, granskog, nyvässade pennor, årstidsväxlingar, den sortens insikter som ger gåshud längs ryggraden, gamla saker, kardemummakaffe, att åka bil långt och att fortsätta se om Outlander säsong ett trots att jag kan replikerna utantill.

Hur hamnade jag här?

Jag har så länge jag kan minnas varit passionerat intresserad av hem och inredning. Älskade att möblera om mitt pyttelilla rum så gott det gick och köpte min första inredningstidning i mellanstadiet.

I min dagbok skrev jag redan då att jag ville ”jobba med möbler och sånt” men syon, normerna och en del andra faktorer skickade mig på en tjugo år lång omväg via bland annat ekonomi, universitetsutbildning till studie- och yrkesvägledare (oh the irony) och olika administrativa jobb innan jag äntligen utbildade mig till inredare och startade Äkta Hem.

Vilket leder mig till dig.

Mitt företag står på en granitgrund av kärlek till hemlängtande högempatiska kvinnor som ofta fått sätta sig själva åt sidan för att finnas för andra. Jag är dedikerad att hjälpa dig knyta starkare an till ditt hem och dig själv.

Mitt lilla varför med mitt arbete är att få leva ett liv som känns hållbart och djupt meningsfullt. Mitt stora varför är en övertygelse om att framtidens ledare är starkt kännande kvinnor. Men vi är trötta efter att ha bekämpat patriarkala bränder i årtusenden. Vi behöver återhämtning och näring. Och redan där börjar vi läka världen.

För oss hem-älskare är hemmet både ett briljant verktyg och en skräddarsydd plats för närandet.

Currently she is rebuilding sanctuary. Erecting walls of brick and mortar created from her own pieces. Walls not to separate but to keep. Keep safe what is sacred and hold what is most holy.”

Eniafe Isis Adewale

Jobba med mig

Kursen Hemmet som Kraftplats

”Kursen överträffade mina förväntningar från första delen. Alla delar har sedan innehållit nya, magiska perspektiv som berikat mitt sätt att se på hemmet – och hemmet som kraftplats.”

Deltagare Hemmet som Kraftplats

Vill du också bryta med manipulativa marknadskrafter och skapa en trygg, innerlig och varm relation med ditt hem så finns massor med stöd att få i min onlinekurs Hemmet som Kraftplats.

Här kan du läsa mer om den.

Här kan du köpa den.

Har du några som helst funderingar så skicka ett mejl till mig på nina@aktahem.se

Prenumerera på mina inspirationsmejl

Här får du förtur på allt jag skapar, extra inspiration och mer personliga texter som jag inte delar någon annanstans. Mejlen landar hos dig cirka två gånger i månaden, oftare i samband med att jag bjuder in till något jag skapat.

”Dina brev är som balsam, som en mjuk filt, som en kram från en kär vän. Du skriver så vänligt, vilket jag kan känna mig utsvulten på i denna hektiska tillvaro…”

Mejlföljare

Lämna namn och mejladress här så hörs vi snart. (Jag lämnar självklart inte ut dina uppgifter till någon.)


(Jag lämnar aldrig ut dina uppgifter till någon och du kan när som helst enkelt avregistrera dig via länken längst ner i mejlet.)

Föreläsning

Det går bra att anlita mig för föreläsningar. Ämnen jag gärna talar om:

  • Hemmet som kraftplats – hur vi kan inreda och använda våra hem för näring och välmående.
  • Hållbarhet i hemmet – det handlar mindre om att växla till att konsumera ”rätt” producerade prylar, och mer att bygga en långsiktig innerlig relation till sitt hem.
  • Min resa från utmattning till där jag är idag och hur hemmet har stöttat mig genom den.
  • Har du egna önskemål utifrån mina kunskaper och erfarenheter, hör av dig så bollar vi idéer!

För mer detaljer och priser skriv till mig på nina@aktahem.se

Medverkan i media/podd

Har du frågor, förslag eller idéer så skriv till mig på nina@aktahem.se

Reklamsamarbeten

Miljö och klimat är en hjärtefråga för mig och jag ser överkonsumtion och nyköpsnorm som bland det skadligaste vi matas med i sociala medier. Därför gör jag inte reklamsamarbeten som uppmuntrar till konsumtion av nya fysiska produkter.

Däremot är jag öppen för samarbeten för till exempel tjänster som gynnar både klimat och människa, secondhandbutiker eller andra välgörande produkter som inte går att köpa second hand. Har du förslag på kreativa samarbeten? Hör av dig!

Gästa blogg/nyhetsbrev

Skrivandet är mitt bästa sätt att kommunicera, något jag alltid återvänder till. Kika in på min blogg om du vill ha exempel på mina texter. Vill du att jag skriver gästinlägg på din blogg/hemsida eller skapar innehåll till ditt nyhetsbrev? Skriv till mig på nina@aktahem.se så pratar vi vidare om hur ditt folk kan ha glädje av min medicin – hemmet som källa till välmående.

”Att ta med sina behov i skapandet av sin kraftplats handlar inte om att sätta en liten guldkant av självomtanke på sitt hem. Det handlar om att bygga själva grunden som hemmet står på. Konstruktionen. Stommen som avgör hållbarheten och livslängden.”

Ur Hemmet som Kraftplats