Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Kom så tar vi ordet hemmakär till en helt ny nivå

Inredare Nina Tegenfeldt

Jag är inredare men jag vill inte inreda ditt hem.

Jag har alla kunskaper som krävs men kan inte förmå mig, det vore ju så dumt.

För resultatet blir aldrig lika bra när jag skapar en yta jag tror du skulle tycka om, som när du själv skapar din kraftplats. Det vore faktiskt ganska fult av mig att både ta ifrån dig upplevelsen och göra dig beroende av mig. Och slutresultatet blir just bara en yta, inte en starkare kärlek till ditt hem.

Det vore lite som att råda dig att fördjupa din relation till din partner genom att bjuda in hen till ett gör-om-mig-program. Sedan skicka hem hen med stylat hår och kläder som jag valt ut och nöjt säga Ta-daaa!

När du istället använder din egna tanke, intuition och kropp och skapar hemmet med din känsla, det är då relationen stärks. Det är då det blir äkta, kraftfullt, vackert och varaktigt.

Det svåra är inte att inreda sitt hem. Det svåra är att fjärma sig från allt och alla som påstår att det finns ett rätt och ett fel sätt, och att vi inte själva sitter på svaren.

Min uppgift som hemvägledare är att hålla utrymmet för dig att göra det. Synliggöra de oskrivna regler, normer och rädslor som leder vilse och blockerar. Ställa frågorna som gör det tydligt för dig vad du behöver, och hur ditt hem kan stötta i det. Påminna dig om din kloka intuition och den briljanta kreativa förmåga du föddes med och hur du kan använda den. 

När din skaparglädje sedan börjar flöda är min uppgift att buga och kliva åt sidan, medan du gör din egna magi tillsammans med ditt hem.

Det är mitt arbete. Och det är det vackraste, roligaste och mest meningsfulla jag någonsin gjort.

Just det, presentationen! Jag heter Nina Tegenfeldt. Jag är grundare av Äkta Hem, inredare, hemvägledare och kursledare för Hemmet som Kraftplats.

Nina Tegenfeldt

Detaljerna

Ninas kraftplats

Jag lever med min familj i en by utanför Umeå. I en segstark gammal urmoder till gård med plirig blick, hög integritet och varm famn. Henne får du också lära känna här. Vi skakar bägge på huvudet åt den rådande inredningsnormen med all sin trendhets, överkonsumtion, perfektionskrav och skammande.

Jag tycker om: riktigt salt lakrits, granskog, nyvässade pennor, årstidsväxlingar, den sortens insikter som ger ilningar längs ryggraden, gamla hus, kardemummakaffe och att fortsätta se om Outlander säsong ett fast jag kan replikerna utantill.

Hur hamnade jag här?

Jag har så länge jag kan minnas varit passionerat intresserad av hem och inredning. Jag minns farmors förvånade (oroliga?) blick när jag elva år gammal kom skuttande från lördagsgodisturen, utan godis men väldans uppspelt över mitt nyinköpta exemplar av det franska inredningsmagasinet Maison. (Själv är jag lite förvånad över det breda tidningsutbudet Hörnefors lilla ICA-butik hade.)

I min dagbok skrev jag redan då att jag ville ”jobba med möbler och sånt”. Men studievägledaren, normerna och livet skickade mig på en tjugo år lång lärorik resa via bland annat universitetsutbildning till studie- och yrkesvägledare och olika administrativa jobb innan jag till sist utbildade mig till inredare och startade Äkta Hem.

Vilket leder mig tillbaka till dig.

Äkta Hem står på en granitgrund av kärlek till alla hemlängtande inkännande kvinnor. Jag tror vi är framtidens ledare. Men vi är trötta efter att i årtusenden ha fått sätta oss själva åt sidan för att finnas för andra.

Vi behöver återhämtning och näring. För oss hemlängtare är hemmet både ett suveränt verktyg och en skräddarsydd plats för det uppbyggandet. Jag skulle älska att visa dig hur du kan knyta ännu starkare band till ditt hem och därmed till dig själv.

Currently she is rebuilding sanctuary. Erecting walls of brick and mortar created from her own pieces. Walls not to separate but to keep. Keep safe what is sacred and hold what is most holy.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.