Blogg Äkta hem

Om mig

Jag heter Nina Tegenfeldt och jag bor med man, barn och katt i min älskade släktgård, en västerbottensgård från 1888 i en by utanför Umeå. Denna gård är min plats på jorden och jag har ända sedan jag var barn vetat att det är här jag ska vara. Jag har längtat hem sedan jag flyttade hemifrån och 2010 var det till sist vår tur att ta över och förvalta gården.

Fram till för några år sedan levde jag nog livet mer som det förväntades av mig än som jag egentligen ville. Jag nöttes ner sakta men säkert och när flera områden i livet trasslade samtidigt hamnade jag i en utmattningsdepression. Riktigt nedbruten men aldrig någonsin uppgiven. Någonstans djupt inne visste jag att det här faktiskt var bra och nödvändigt. Det här var vad som krävdes för att jag skulle vakna upp. Det gav mig chansen att utvärdera livet och skapa nya vägar.

Jag längtade efter ett annat tempo. Att skala av – hitta sätt att leva lite enklare men med mer tid. Mer äkthet. Att odla mer egen mat och ta tillvara naturens gåvor. Få mer tid hemma. Få mer tid ute i naturen. Få mer tid för eftertanke. Och kanske framför allt att i vardagen få mer utlopp för min kreativitet.

Mycket har hänt de senaste åren. Jag har startat mitt företag Äkta Hem där jag arbetar som certifierad inredare, hemvägledare, influencer och kreatör. Jag håller också systercirklar och kreativa workshops. Jag älskar min vardag och ser med spänning och tillförsikt fram emot allt som ska bli.

Något som hjälpt mig igenom allt detta och gett mig mycket inspiration, glädje och mod är mina följare och medkreatörer på Instagram där jag finns under namnet @nina.elisabet. Där har jag hittat tillbaka till och fått lite utlopp för min kreativitet i mångaår nu och det är ett fantastiskt sammanhang att verka i. Med tiden har jag dock känt en allt starkare längtan efter att fota mera och framför allt att skriva mera, därför kompletterar jag min instagramvärld med denna blogg!

Här kommer du att kunna se och läsa mer om mitt liv på landet, mitt passionsdrivna entreprenörskap, mina tankar kring hållbara hem och inredning, högkänslighet, min kärlek till gamla hus och allra främst till min släktgård.

Jag hoppas du ska inspireras och trivas här hos mig. Varmt välkommen ❤