Äkta Hem
Lantliv Personligt Trädgård & Uteliv

Älskade vardag

Idag började vardagen på riktigt. Agnes är på fritids och det är bara jag och tonåringen hemma. Honom ser jag inte till lika mycket numera så då han kommer nersläntrande för att äta frukost brukar jag passa på att ta en paus från jobb eller sysslor och så spelar vi kort eller yatzy och får en liten pratstund. Guld värt! I morse gick jag ut i växthuset och plockade ett par kvistar mynta till te. Det är så himmelens gott tycker jag.

Fina levnadsglada mynta. Jag köpte en liten stackars planta på ICA och klippte ner och satte i mer jord och den tycks stortrivas. Så gör jag varje år. För enkelt och för gott för att låta bli. Sedan är det bara att knipsa av en stjälk eller två, lägga i en kopp och slå över kokande vatten. Förutom att det är gott så doftar det så gott i köket av den.

Är det nån endaste människa som förstår sig på små tekoppar? Som det inte ens går att doppa en knäckemacka i? Mina rymmer en halv liter vardera och det går att köra ner en limpmacka på tvären. Allt annat är orimligt.

Den optimala fikarasten – myntate och Yatzy med en lillebror som håller på att bli stor. En får passa på då det finns sällskap hemma. Nästa vecka är det bara jag. Och kattungarna förstås. Då hinner vi längta efter varandra på dagarna och glädjas lite extra åt helgerna igen. Väldigt fint det också tycker jag. Älskade vardag <3

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...