Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Elektricitet minsann

Efter elva år i huset så hänger nu äntligen en riktig lampa över köksbordet. I många år hade vi ingen takbelysning alls här. Sedan skaffade vi en oljelampa, vilket är sagolikt mysigt och fint. Men en sådan är kanske mer lämpad att tända nån gång då och då i stället för vareviga dag. Med tanke på både miljö och plånbok. Så jag har spanat second hand länge och väl efter en lampa som känns rätt hos oss. Och nu tror jag att jag har hittat den!

En hopplöst omodern (snudd på smaklös?) historia som jag tror jag förälskade mig lite i. Riktigt säkert går det inte att veta förrän i höst då mörkret lägger sig igen och vi får testa hur den lyser. Kallt sken klarar jag inte av, då får den flytta in hos någon annan.

Men tills dess tänker jag att vi kan ha en liten sommarflirt. Jag låter den hänga så den kan se ut över viken och smickrar den för dess klassiska form, blåa blommor och krusiduller. Och den ler mot mig varje morgon då jag kommer ner till köket. Och med jämna mellanrum småskryter den om finessen elektricitet. Som om det vore världens grej. Och det är det ju egentligen.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.