Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

En trädgård i förnekelse

Jag är förvånad över hur mycket i vår trädgård som fortfarande blommar och står i trots både frostnätter och höststormar. Ringblommornas knoppar fortsätter slå ut. Slingerkrassen blommar hejvilt även om bladen börjat vissna och i smultronbädden blommar det oförtrutet på.

Ringblommor

Slingerkrasse på piedstal

Smultronblom

Broccolin står i full blom. Vet inte om jag gjort något tokigt eller om det är en sort som ger väldigt små broccolihuvuden men ena dagen har jag tänkt att de är för små för att skörda ännu och nästa dag har den plötsligt gått i blom så det är väldigt lite av broccolin vi har hunnit äta. Men humlorna har lyckliga surrat runt här bland blommorna så helt bortkastat har det ändå inte varit 🙂

Broccoli i blom

Brytärter däremot har vi fått oerhörda mängder av och de är sååå goda! Krispiga och mjälla, inte trådiga även om ärterna hunnit utvecklas. Kommer definitivt att sätta dessa fler år. Sorten heter Sugar Snap och jag beställde mina från Runåbergs Fröer.

Sockerärter

Humleportalen är så full av humle att jag har varit rädd att den skulle knäckas då det blåst som värst de sista veckorna men än har den klarat sig. Genom portalen ser man det enda av våra äppelträd som ger en del äpplen i år. Tror sorten heter Melonäpple, tydligen ska äpplena ha en svag smak av melon. Det är inget vi har märkt något av men de är goda!

Äppelträdet genom humleportalen

Kärleksfull humle

Pannrummet

Vid pannrumsväggen blommar den vita clematisen Summer Snow som finast nu. Den kan jag verkligen rekommendera om du vill ha något lättskött som ger mycket grönska och som förskönar trädgården då mycket annat börjar se visset och tråkigt ut. Till våren klipper jag bara ner den och så börjar den om.

New Dawn

New Dawn är verkligen en tålig och bra ros som brukar blommar långt in på hösten.

Solrosor mot ladugården

Men allra mest just nu tycker jag om våra gängliga solrosor som lyser välkomnande mot oss då vi kommer hem <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.