Äkta Hem
Entreprenörsskap Hållbarhet

De första julklapparna

Klapp i tidningspapper

Du som har följt mig ett tag på Instagram vet kanske hur  mycket jag älskar att slå in paket. Det är en av mina favoritsysslor i mitt företag. Jag sätter på musik, tänder ljus och går in nån sorts paket-bubbla. När man handlar i min webbshop kan man välja till paketinslagning men inte så sällan får jag feeling och slår in paket även om det inte ingår i beställningen. Bara för att jag inte kan låta bli.

Häromdagen fick jag årets så vitt jag vet första julklapps-beställning. Då var det ju stört omöjligt att inte göra paket av några av produkterna i alla fall! På bilden ovan har jag slagit in några linnedisktrasor i sidor ur en jultidning från 1947. Jag skapar mina paket nästan uteslutande av återvunnet material. Både från leveranser av varor jag tar emot till butiken och från loppisar. Gamla tidningar och slitna böcker står alltid på min spana-lista.

Jag är också en sådan som öppnar fina paket försiktigt så jag kan spara vackert inslagningspapper och är det fina snören knyter jag upp dem i stället för att klippa. Rullar ihop och sparar i en särskild låda. Precis som min farmor brukade göra och som vi i släkten hade lite roligt åt förut. Nu tänker jag med värme och respekt på hur hon tog tillvara och var rädd om allt. Plastsnören och blanka papper däremot är jag inte så förtjust i så de lägger jag i återvinningen.

Klappar och tidning

Jag tycker också mycket om att dekorera mina paket med något från naturen. Då jag ska skicka paketen och inte vet exakt hur länge de kommer att ligga innan de når mottagaren blir jag såklart lite begränsad men det finns faktiskt gott om naturmaterial året om som fungerar. Så här mot hösten/vintern använder jag till exempel nakna kvistar, rönnbärsklasar eller kottar.

Ljuspaket med kotte

Ljuspaket

Av en del sly som vi röjt på åkern här nedanför har vi sågat till träslantar som jag brännstämplar med min logotyp. Men det går såklart också bra att använda dem som vanliga presentetiketter att skriva på.  Himla fint sätt att använda sig av trästammar som är för tunna för att vara lämpliga till ved. Måste bara ta mig för att borra hål i dem att fästa tråden i också.

Ljusstake och stämplar

Stämplar och lacksigill. Det är så fint tycker jag. Och lacksigill fungerar ju bra året om, inte bara till julen. Jag har gråsilvrig och mörkgrön lackstång som jag använder övrig tid på året.

Jag är sugen på att arrangera en eller flera inspirationskvällar med tema giftwrapping framåt jul/advent. Var och en tar med sig en julklapp att slå in, jag tar med mig allt mitt wrapping-material och så går vi loss och inspireras tillsammans. Tror det skulle kunna vara hur trevligt som helst. Vad tror du? <3

 

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...