Äkta Hem
Lantliv Trädgård & Uteliv

Förförd av höstsolen

Växthus bakom köksträdgården

Idag skulle det äntligen bli sol efter allt regnande de sista veckorna. Jag hade stora planer på att plocka in det sista från köksträdgården och göra vinter i växthuset. På med sköna mjuka kläder, stoppa fötterna i trädgårdsstövlarna och ut genom dörren. Den låga mjuka höstsolen fick allt att glimma både friskt och varmt. Sidensvansarna sjöng ikapp och dansade i himlen mellan rönnarna och luften var hög och fylld med doft av äpple och jord. Inne i växthuset var det svalt och tyst. Jag glömde allt jag hade planerat och bara gick runt med kameran och njöt i stället. Håll i dig för här kommer ett bildregn.

Fönstren åt norr

Rönnkvist

Rönnbär närbild

Älskade höst.

Den bjuder på sådant lugn efter sommarens intensitet. Pastelliga klara färger byts mot mättade toner av vissnande blad i träden och torkat gräs på åkrarna. Det starka solljuset byts mot mjukt dis. De blommiga kompakta sommardofterna övergår i jordiga mossiga dofter. Allt det där lätta ljusa som jag längtar efter på våren lämnar jag gladeligen för det vilsamma ombonade som hösten bär med sig. Det är fascinerande hur naturen påverkar och hur viktiga alla årstider känns, alla faser, kompletta cykler. Som en hel livscykel komprimerad på ett år.

Tomatlinor

Snörena som bundit upp tomater och gurka får hänga kvar till nästa års plantor.

Linnetagetes

Tagetesbukett

Linnétagetesen blommar fortfarande. Jag plockade in en sista bukett och resten får blomma ut så jag kan ta fröer.

Chili i kruka

Chili närbild

Chilin fick också följa med in. Dessa ska jag trä på tråd och torka ovanför vedspisen i köket.

Växthus utsida

Blomlådor med ljung

Plättar på tråd

Ljungen är fortfarande fin, plättar på tråd likaså. Vilken tur att de inte såldes då jag hade gårdsbutiken öppen för de pryder verkligen sin plats här :)

Ladugården

Vår stackars ladugård i stort behov av kärlek. Men det måste finnas tid, ork och råd också. Hoppas bara den håller sig upprätt tills dess…

Vårt hus genom fönstret

Först måste vi bli klara med huset och det projekt som tar all vår tid just nu är den nya entrén du ser här genom växthusfönstret. Det ska jag berätta mer om i ett eget inlägg.

Ljusspel

Arbetshandskar

Nej det blev inte mycket trädgårdsarbete idag, jag skyller på den förföriska höstsolen. Arbetshandskarna får åka på en annan dag, allt har sin tid <3

 

 

0 0 votes
Article Rating
Följ kommentarer
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Comments
äldst
nyast most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
4 years ago

SÅ vackert alltihop! Jag smäller AV!

Pauline
4 years ago

Vad härligt, och mysigt! Vilken dag, och vilket växthus! Gillar bilderna också, lugnt och harmoniskt :)

LisaMarie
4 years ago

Hej! Trillade in här för första gången nu, tack vare tips från Johanna i Kulla. Vilket fantastiskt växthus du har och vilka fantastiska bilder sen! Så kul att jag hittade hit :) Hoppas det är ok att pinna dina bilder om man anger källa?

Jeanette
4 years ago

Vilket fantastiskt ljusinsläpp! Förstå varför du bara gick omkring och fotograferade :)

Du kanske också skulle tycka om...

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x