Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Växthuset just nu

Just nu sitter jag i växthuset och skriver. Som jag berättade om tidigare så har jag velat göra om den här platsen lite och ge den en lättare och lekfullare energi. Först ut var viloplatsen som kunde komma till i och med att jag gjorde mig av med den fina men otympliga arbetsbänken. Nästa steg har varit att byta ut sittgruppen här inne.

Då sängen kommit på plats kändes det inte som att kökssoffan fyllde samma funktion längre. Den kommer nog att få flytta till stugan i stället. Och det stora avlånga bordet där vi satt på rad andades mer stormöten och arbetsträffar för mig än mysig middag och spelkväll med familjen. Jag önskade ett runt bord i stället. Runda bord bjuder in till mer samtal och kontakt än avlånga och den runda formen mjukar upp det kantiga stela.

Jag älskar det förra bordet och behåller det ifall vi ska sitta fler här någon gång eller om det blir aktuellt med workshops här igen framöver. Men just nu är jag så himla glad över det här runda bordet som jag hittade på Marketplace. Hemgjort av säljarens pappa. Och ovanligt rymligt så vi ryms nog uppåt åtta personer här om vi klämmer ihop oss lite. Bordets skiva är i gulnad furu, vilket jag inte är så sugen på. Endera dagen ska jag slipa och behandla det på nåt vis men vem orkar vänta på det? Jag slängde över ett par dukar till att börja med i stället.

Två korgstolar fyndade jag på Marketplace också. Tills jag hittar två till så får de gamla karmstolarna som följt med huset stå kvar här inne. Det känns så mjukt och luftigt här nu jämfört med innan. Och de gamla rakryggade tolvslå-stolarna vi satt på innan bjöd ju inte direkt in till avslappning och timmeslånga samtal. Men vackra är de och ändå funktionella så självklart får de vara kvar, bara inte här inne. Just nu.

Vet inte vad som hänt med alla mina mårbackapelargoner men de är så otroligt eländiga i år. Bleka blad som gulnar och vissnar eftersom. Levande växter tillför ju liv och energi till ett rum men trötta illamående växter får motsatt effekt. Jag blev så less på dem så jag bytte ut dem mot ett par friska röda pelargoner och kompletterade med några buketter från trädgården i stället. Färgklickar i form av andra detaljer har också fått ta plats.

Grönska får vi gott om ändå så här års i form av tomat- och chiliplantor. Jag ville plocka upp det gröna lite mer vid sittplatsen också och samtidigt bona om lite så jag hängde upp en smal grön gardin som kommer från min farmor. Helt magiskt vackert tyg med djup dov kulör, glans i mönstret och tungt fall. Gissar att den är från cirka 30-talet. Kanske från farmors föräldrahem?

Kan knappt slita mig härifrån nu. Vill vara här jämt och får ofta sällskap av familjen och katterna. Fantiserar redan nu om när jag får göra höst här inne och sitta här och jobba på dagarna. Visst är det okej att drömma om nästa tid även då en är mitt i, och njuter av, den innevarande?

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.