Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Badsommar och en stig med minnen

Denna varma sommar spenderas många stunder vid havet. Aldrig är vi väl så tacksamma för att bo två stenkast från havet som nu i julihettan. Vi undviker trängseln och stojet mitt på dagen och går ofta ner på morgonen eller kvällen i stället.

Den lilla traktorvägen/stigen längs åkern mellan vår gård och vattnet kallas ”Tå”, tydligen ett rätt vanligt namn för fägata förr i tiden. Den har funnits länge, kanske lika länge som gården? Eller längre. Tänk så många fötter, av både människor och djur, som har trampat på denna mark genom alla år. Trötta och pigga. Glada och ledsna. I arbete och ledighet. Just här segnade en av morfars bröder ner och dog en morgon i början på 50-talet då han skulle hjälpa mormor bära ner mjölkhämtarna. Andra gånger har badsugna barn sprungit nerför stigen på lätta fötter. Jag själv till exempel. Det känns speciellt och fint att nu få gå här med min familj. Fler fötter, tassar och minnen åt stigen.

Badgladast i vår familj är Agnes och Micke. Han är en van vintersimmare som rest runt i världen och varit med i olika vintersimmarevents och tävlingar och även arrangerat egna här nere i viken. Agnes verkar ha ärvt hans köldtålighet och badglädje. Det är så fint att se dem leka loss i vattnet tillsammans. De har så kul ihop. Knas och boll.

Jag och Milton är lite mer försiktiga i vatten, vi stannade på stranden och var publik denna gång. Och tröstade vall-katten Vera som ofta följer med till stranden under högljudd klagan. Hon tycker alla ska hålla ihop och att vi gott kan hålla oss hemma på trygga gården. Alltid.

Jag är något av en badkruka men då det är så hett som denna sommar badar även jag. En morgon vaknade jag tidigt och smög ut i den ljumma morgonen och tog en springtur. Bultande varm gick jag sedan rakt ut bland bryggorna och sänkte mig ner i vattnet. Det är något särskilt att sitta viktlös i svalkande vatten en solig julimorgon då det känns som att bara jag och måsarna är vakna.

Vackra älskade by.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.