Äkta Hem
Entreprenörsskap Hem & Inredning Hemmet som kraftplats Personligt

Kraftplats under uppbyggnad

Min starkaste kraftplats här hemma är det sydöstra hörnet av vårt kök. I gungstolen reflekterar jag, vilar, inspireras, kopplas upp och jordas. Det är också här jag brukar arbeta. I gungstolen eller vid köksbordet. Oavsett hur köket är möblerat för stunden så är det alltid platsen längst åt sydost jag hamnar vid då jag ska arbeta. Så har det varit ända sedan jag startade mitt företag och började jobba hemifrån. Lustigt nog har jag fått veta att det var också i det här hörnet som morfar brukade sitta och ta igen sig i sin karmstol.

Som för de flesta av oss har pandemin förändrat omständigheterna för mig arbetsmässigt, men kanske inte på samma sätt. Många upplever att de blivit mer isolerade, jag har fått mer sällskap än vanligt. Varje minsta lilla halsont eller hostning har ju gjort att barnen måste vara hemma. Det har varit väldigt mysigt att ha dem nära. Kunna ta en paus och spela kort och se nån serie tillsammans på lunchen. Småprata då och då. Men sakta har en längtan väckts hos mig att ha någonstans att dra mig undan för att kunna arbeta fokuserat. En egen plats där datorn får stå framme. En plats där det blir tydligare för resten av familjen att det är just arbete jag ägnar mig åt. En plats att fylla med inspiration och symboler för det jag just i stunden önskar av mitt arbete.

Längtan har som sagt funnits ett tag men jag har hittat på alla möjliga anledningar till att de platser som finns tillgängliga inte skulle fungera. Tills jag häromdagen stod och tittade in i vårt gästrum och något klickade på insidan. Jag såg min plats och känslan den skulle ge mig för ögonen. Jag insåg att vad än jag hittar för anledning så är mitt arbete och min arbetsro viktigare. Hur ofta har vi övernattningsgäster? Hur rimligt är det att ett helt stort rum är vigt bara till dem medan jag står utan egen arbetsplats?

Plötsligt kunde jag inte vänta en minut till. Så är det ofta för mig. Processen måste få ta sin tid men när det väl landat spiller jag ingen tid. En byrå med sängkläder och badlakan bars ut i den över hallen. Skrivbordet i sovrummet (som Mickes farmors far suttit vid) som vi aldrig använder fick flytta in. Med kortsidan mot väggen så jag sitter med ryggen skyddad och överblick över rummet. Vrider jag blicken och ser ut genom de små fönstren har jag utsikt mot hästhagarna.

En gammal stol jag hittat på loppis för en tid sedan fick äntligen sin givna plats efter att bara ha flyttats runt och inte suttits på. Jag tycker så mycket om tyget på sitsen. Det slingrande, levande, blomstrande i mustiga färger. En stoppad sits är dessutom höjden av lyx för min rumpa som är van att sitta på en hård pinnstol hela dagarna :) En stor trasmatta som kommer från Mickes farmor kontrasterar mot mönstret och möter upp i färgerna.

Vi lämnade in några gamla lampor till en elektriker före sommaren för att byta ut elen och har just fått tillbaka dem. Jag har gått och känt på var de ska få stå och nu blev det tydligt för mig att denna lampa, som följde med en fyndlåda på auktion för många år sedan om jag minns rätt, ska få sin plats här hos mig. Jag älskar foten, detaljerna, strömbrytaren och den nya tvinnade textilsladden men ska leta en annan skärm second hand. Den här tog jag av bara farten från en annan lampa för att jag inte kunde vänta.

Då möblerna och datorn stod på plats gick jag direkt ut i trädgården och plockade in några rönnkvistar att ha i en tennvas på skrivbordet. Här kommer alltid något som påminner om årstiden, naturens cykler, att finnas. Att bli påmind om det naturligt cykliska är avstressande för mig. Dagen efter kompletterade jag med en doftande bukett luktärter och ringblommor ur köksträdgården. Letade också fram den perfekta arbetsfokus-spellistan att låta rinna mjukt i bakgrunden. Alla sinnen ska få sitt.

Den nya platsen fanns inom tjugo minuter. Jag kunde sitta här och jobba direkt, och det gjorde jag också. Fokuserat och innerligt. Flera timmar den kvällen. SÅ glad över känslan på min nya kraftplats!

Innan jag avbröt för kvällen tog jag en stund i den gamla soffan som står intill. Blundade, andades, njöt och firade på insidan. Drog ett orakelkort och fick detta vackra. Kändes fel först eftersom jag är i ett passionerat arbetsflow just nu, men då jag läste texten förstod jag budskapet. Ibland får vi inte bäst energi av att lägga oss ner och vila, utan av att göra något på ett helt annat sätt än tidigare. Testa nya vägar och ge sig själv utrymmet att möta med nyfikenhet, självsnällhet och tålamod.

Så. Nu har jag min plats här. Det är tomt och avskalat ännu. Jag vill inte bara slänga upp grejer på väggarna utan känner in vad det är som ska få vara här. Vilka symboler jag vill omges med. Vilken känsla platsen ska väcka. Hur den ska upplevas, med alla sinnen.

Igår hade jag min lilla hemma en sista dag på vabbandet och bestämde mig för att släppa allt nån timme och skapa längtanstavlor tillsammans med henne. Det har jag skrivit mer om här om du vill läsa. Det är ett av mina absoluta favoritverktyg för att nå sitt inre vetande och konkretisera känslan man vill bjuda in mer av. Gjort på rätt sätt så hinner inte hjärnan vara där och peta in en massa rädslor och hinder. Jag går nästan in i trans då jag gör dessa. När allt är klart och jag ”vaknar till” blir jag ofta förvånad. Både över resultatet och det kompletta bombnedslaget jag orsakat…

Teman denna gång – nystartskänsla, passion, synlighet, kraft, självomtanke och symbolisk skördetid. Min inre mentor fick ett tydligt ansikte och ville visst uppmuntra till mer lek och skaparglädje. Ser du fler teman?

I morse då jag dukade fram frukosten låg en liten utriven pappersbit i brödfatet med ordet FRI på. Ingen aning hur i hela världen den kunde hamna där. Men tog såklart till mig det och lät den följa med upp till skrivbordet sedan.

Reikidiplomen ska jag ta ner och förvara någon annanstans eftersom det inte är en del av mitt företag just nu. Allt fokus åt min kurs Hemmet som Kraftplats. Jag har unnat mig att beställa ett print jag blev förälskad i och vill ha här, ska visa sedan. Resten får utvecklas med tiden. Processen är allt <3

Är du intresserad av att få vägledning genom processen att låta ditt hem vara en kraftplats för läkning och välmående så kan du läsa mer och anmäla dig till höstens omgång av webbkursen Hemmet som Kraftplats här. Du får 500 kronor i rabatt med koden ”minkraftplats” om du anmäler dig senast den 10 september. Vi drar igång den 4 /10 och jag kan knappt vänta.

Passar det inte för dig att gå kursen just nu men du är intresserad av ämnet så kan du skriva upp dig för mina månadsbrev. Jag delar såklart inte dina uppgifter till någon annan och du kan när som helst enkelt avregistrera dig.


0 0 votes
Article Rating
Följ kommentarer
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Du kanske också skulle tycka om...

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x