Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Midsommarhelgen

Vi hade så fina dagar i stugan i helgen. Bara sett två eftersläntrar-myror inne så de verkar inte ha kommit tillbaka. Så skönt, även om jag inte riktigt vågar lita på att det är över. Men det känns trivsamt inne igen. Varje gång vi åker dit är det nån liten pinal hemifrån eller från loppis som får följa med och komma på plats. Denna gång var det paradhylla med handduk som fick komma upp i köket, fint och praktiskt att slippa hänga handduken på köksluckan. Och ett enkelt litet brödfat/bricka jag hittade på min favoritloppis för en tid sedan.

Tycker så mycket om vårt soliga lilla stugkök. Den fina trasmattan är också ”ny”. Jag har egentligen gett mig själv köpstopp på trasmattor för vi har så många. Men då vi får en bunt som Mickes farmor vävt så är de ju såklart mer än välkomna.

Mest har dock hänt på utsidan de här dagarna. Vi har gjort klart den enkla uppfräschningen av utedasset, ska visa nån dag. Och bästa av allt – vi har sjösatt en flytbrygga som Micke ropade in billigt på auktion och som bara legat hemma på land sedan dess. Havsbottnen i stugviken är tyvärr allt annat än fin. Geggig och sunkig. Dessutom är det väldigt grunt i viken så ska en bada får en gå långt ut. Den gamla bryggan som fanns här då stugan byggdes har rasat för många år sedan så vi har liksom inte kommit åt vattnet på ett bra sätt. Men nu!

Första vi gjorde var att ställa din hängmattan. Du kan ju föreställa dig ljuvligheten i kombinationen hängmatta och hav. Här vill en ligga för jämnan. Micke byggde en liten badstege också så det ska vara lättare att doppa sig utan att gå på bottnen. Det är fortfarande grunt längst ut men bättre helt klart. Och just känslan av att liksom mjuka upp gränsen mellan fastland och hav är så fin. Då vi öppnar ytterdörren på stugan ligger bryggan så inbjudande rakt fram.

På kvällen hade vi en liten invigningsmiddag med Mickes bror och hans fru som har stuga en bit bort på samma väg som vi. Satt vid vattnet och åt rökta räkor från byns rökeri i kvällssolen. Himla mysigt och galet gott!

På midsommarafton firade vi bara vi och barnen i enkelhet och lugn. En liten midsommarstång satte vi upp. Grillade vid bryggan, spelade trädgårdsspel. Somliga tog en roddtur i viken och somliga låg i hängmattan och tittade på. Sedan gick vi en sväng ut på udden innan myggen jagade in oss för kvällen.

På midsommardagen rodde vi bort till svärföräldrarna på middag och fest. En riktig lyxhelg som jag tacksamt sparar i hjärtat att minnas i vinter <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.