Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Första frosten

I natt kom första riktiga frosten och jag kunde inte sluta le i morse. Det är SÅ vackert då alla varma oktobertoner får krispiga vita kanter. Och luften! Hur kan något dofta förmultning och total renhet på samma gång? Men det är lustigt det där med första frosten. Samtidigt som jag har gått runt och sagt att ”nu blir det nog frost snart” i över en vecka så blir jag ändå liksom förvånad när det händer. Och har inte alls tagit mig för att plocka in de sista blommorna eller morötterna eller kryddorna. Samma sak varje år.

Första frosten

Vi har ju städdag på torsdagar och igår tänkte jag att imorgon bitti när det är ljust plockar jag in nya ringblommor till kannan i köket . Men nix. En enda liten ringblomma levde fortfarande i den gamla buketten. Årets sista. Den tog jag såklart vara på. De fick hedersplats på köksbordet bredvid våra allra första små päron från trädet vi planterade vid entrén i våras.

Grönkålen är i alla fall helt oberörd av frostknäppar. En anledning så god som någon att odla grönkål tänker jag. Tror jag ska testa att göra en grönkålsbukett till köksbordet nästa städtorsdag!

Första frosten
Första frosten
Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.