Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Matchat och omatchat i stugan

Det går snabbt framåt med byggnationerna i stugan nu. Bara lite tapeter kvar och så ska vi beställa förbränningstoaletten och koppla in förstås. Det blir så himla fint och somrigt i den lilla utbyggnaden. Vi hade lite tapet över från när vi tapetserade barnens rum så den använder vi i lilla hallen. Toaletten får vaniljgula väggar, och kolla utsikten!

Jag har inget emot utedasset egentligen. Men då man vaknar en regnig stormig natt och måste stappla ut i kylan och bli klarvaken är det ju mindre kul. Eller när snödrivorna ligger höga runt stugan och man får plumsa med bara ben och skoterskor ut i djupsnön… Ska njuta första gången jag vaknar kissnödig och får använda den här lilla toaletten i stället. Tror nästan jag ska ställa väckaren mitt i natten bara för att okynneskissa lite här.

Bland det första jag gör varje gång vi kommer till stugan är att ta in något från naturen att sätta på matbordet. Det kryllar inte av ängsblommor på en utsatt udde längs västerbottenskusten i maj direkt. Men lite blåbärsris är alltid fint. Och några grönskande kvistar i socker-burken på skåpet. Och Agnes hittade en kabbeleka som tillsammans med ett blad från daggkåpan fick bli en låtsas-näckros i en naggad kopp. Gulligt!

Med lite grönska här och var och något ätbart i skålarna känns det genast mer levande och hemtrevligt på en plats som stått människotomt en tid. Jag tycker så mycket om hur känslan i stugan växer fram under våra händer. Hela tiden med utgångspunkten att vi inte köper nytt utan använder saker hemifrån eller secondhand. Det får väldigt gärna missmatcha här, både i mönster och stilar. Önskar en ful-fin och sann stugkänsla och den tar tid att bygga upp.

Grällt vaddtäcke från min barndom möter 30-talstapet i sovrummet. Älskar!
60-talsporslin möter betydligt äldre ljusstake på en rutig duk från ca 40-tal
Hej och hå bland stilarna i köket.
Flummig rökelse möter präktig gammal såssnipa på en liten telefonhylla. Så jag, och så fulfint!

Jag hade turen att hitta så fina stolar på Marketplace för 25 kr/styck för en tid sedan som fick flytta hit. Det mildgröna bolstertyget matchade helt perfekt med grönfärgen på matbordet men det kan inte hjälpas 😉 Visst är de fina! Är så nyfiken på att veta mer om dem men försäljaren visste inget och jag har inte lyckats hitta något då jag googlat. Vet du något?

Tog visst flera detaljbilder men ingen översiktsbild på matgruppen! Stolarna ledde till en ommöblering och det blev så bra. Ska försöka komma ihåg att fota och visa nästa gång vi ska hit. En bild kan jag visa i alla fall. Vi gjorde en rockad mellan vedlåren och fåtöljerna och fick till världens myshörna bredvid kaminen. Bästa stället att krypa upp med en filt innan vi fått upp värmen om det är kyligt då vi kommer hit. Tavlan till höger är ett kolorerat foto på huset där Mickes farmor och farfar bodde, de som byggde vår stuga. Det känns fint att den fått flytta in här.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

2 svar

  1. åh, förbränningstoalett, vilken lyx! på vårt landställe har vi också bara dass. nu förstår man varför folk hade potta förr i tiden … varje gång jag är tillbaka i stan är det som att gå på spa de första dagarna, haha.

    1. Haha, ja precis så! Det är i och för sig nåt fint i det också – hur oerhört tacksam man blir över det man annars tar för givet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.