Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Intuitivt skapande – olämpligt på ett bra sätt

Idag vill jag dela en berättelse som väckte så mycket i mig, från en av kvinnorna som har gått Hemmet som Kraftplats-kursen. Vi har fortsatt hålla kontakten allihop efteråt och de fortsätter lära och inspirera mig så mycket. En dag landade ett mejl i inkorgen med en så skön berättelse;

Hon skulle köpa present till ett barnkalas. Ett pyssel-kit för barn från 5 år och uppåt. Med instruktion på förpackningen om att ta hjälp av en vuxen om det behövdes. Och så kände hon plötsligt där hon stod i kassan att ”Det här vill ju jag också göra!” Så hon köpte ett kit till sig själv också. Skickade bild och berättade för resten av gruppen. Både berättelsen och bilden på de små egenpysslade färgglada figurerna fick mig att le från öra till öra. Så oerhört inspirerande!

Det fick mig också att fundera över hur ofta vi avfärdar och stänger ner lusten att skapa egentligen. För att vi säger oss själva att det är för lätt. Eller för svårt. Eller för att det som lockar inte ”borde” locka.

För just den där lockelsen, den lilla gnistan som tänds inuti, dragningen, är vår intuition som talar. Den bjuder in oss till en stunds tillfredsställelse i form av skapande. Inte för att göra något fulländat eller användbart eller jättevackert. Utan skapa bara för att vi har den medfödda förmågan, lusten och behovet att skapa.

Intuitivt skapande

Utfallet spelar ingen roll. Allt behöver inte ha ett självklart syfte. Och ibland upptäcker vi syftet först efteråt. Intuitionen och hjärtat ser så mycket mer än vad vi kan tänka oss fram till med våra begränsande rädslostyrda hjärnor.

Den där dragningen är också första tecknet på att vi just i det ögonblicket står inför chansen att hamna i kreativt flöde. En av de härligaste känslorna som finns. En sorts trans nästan, då vi tappar tid och rum och glömmer att äta för händerna går av sig själva, tankesnurret vilar och vi är ingen annanstans än just där och då. Läkande kreativitet. Livselixir.

Men alltför ofta missar vi chansen för att vi har fått lära oss att inte lyssna på den inre dragningen. Att den är bara okej att följa om vi redan i förväg vet att resultatet hamnar inom ramarna normalt, lagom, snyggt, rätt, användbart.

Lämpligt.

Hur mycket bättre skulle vi kunna må om vi la alla de stränga villkoren åt sidan och bjöd in mer ”olämpligt” intuitivt skapande OCH som en bonus; hur många nytänkande världsförbättrande idéer skulle få se dagens ljus?

Jag säger som Astrid Lindgren; Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi.

Intuitivt skapande

Vill du njuta intuitivt skapande i ditt hem i sommar så får du massor med hjälp att gå utanför de konventionella ramarna och släppa skaparglädjen på grönbete i Hemmet som Kraftplats.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.