Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Mysig stughelg

Jag berättade ju om att stolarna jag hittat på Marketplace ledde till en ommöblering i stugan men hade inga översiktsbilder att visa. Men nu så! Tidigare hade vi en gammal kökssoffa under västerfönstret och två andra gamla stolar. Inser nu att jag nog aldrig fotade åt det hållet men från köket såg det ut så här:

I hörnet där vi nu har tagit upp en öppning till utbyggnaden stod ett fint 50-talsskåp som Mickes mormor och morfar har haft. Det är oväntat djupt och bastant och vi har inte hittat någon ny plats för det. Vi började tro att vi tyvärr skulle behöva göra oss av med det, men nu när vi har flyttat kökssoffan under söderfönstret i stället och vridit matbordet åt andra hållet så fick skåpet som tur är en naturlig plats intill matgruppen. Så här blev det:

Så nöjd! Ser du förresten nyaste tillskottet av fulfina saker jag hittade på loppis senast? En oumbärlig liten bordssop med tillhörande skyffel. Hann inte ens ta av mig skorna eller packa upp maten då jag kom hit i lördags innan jag rotade fram hammare och spik och satte upp den vid matplatsen. Så bedårande småful.

Soffgruppen och myshörnan som vi gjort i ordning vid kaminen. Många sittplatser ska det vara i ett stug-vardagsrum. Vedlåren är också perfekt att sitta på då man vill spana ut över havet en stund för man kommer högre upp än i fåtöljerna.

Allra mysigast är det här rummet kvällstid då den låga västersolen glittrar i viken och kastar ett mjukt varmt ljus in i rummet.

Här spenderades lördagskvällen med en sprakande brasa och ett Melodikryss. Jag kan ärligt talat knappt tänka mig en bättre lördagskväll. Nationaldagen firade vi med att kapa, klyva och stapla upp ved. Himla skön syssla. Tror det är något grundläggande tillfredsställande med att lagra ved. Ungefär som att fylla skafferiet inför vintern. En tryggande känsla kopplad till överlevnad.

Jag ser fram emot att få elda ”riktig” ved framöver och inte bara skräpigt och fult spillvirke från byggnationer. Men såklart bra att det kan komma till användning och hålla oss varma i stället för att bara hamna på återvinningen! Hoppas på bra torkväder i sommar. De friska vindarna som härjade i söndags bådade gott.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.