Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Septemberträdgård

Det är september och i trädgården är det visset och vackert om vartannat. Rundeln framför huset är överväxt och sjabbig, prästkragarna står bruna och luktärterna är halvdöda och grå av mjöldagg. Ringblommorna jag direktsådde i våras blommar dock oförtrutet vidare. Dillens kronor tävlar förgäves med solrosorna om pris i kategorin Högst i kökslanden. Men vinner i kategorin Mustigast doft.

Melonäppelträdet tävlar med Säfstaholm-träden om Bästa skörden nånsin och vinner med hästlängder. Vi har aldrig varit ens i närheten av att få så här mycket äpplen. Större och finare än vanligt också, trots att vi inte gallrade karten.

Innan helgen började jag plocka äpplena och tänkte fortsätta i veckan men så halkade jag på en sten i lördags och verkar ha spräckt svanskotan så nu ligger jag mest i sängen. Mitt i kurslansering, vackermånad och äppeltider. Trist och ont men resten av veckan ska det regna och jag får öva upp mina ligg-jobbar-färdigheter (inga snuskiga associationer tack) och se många avsnitt Downton Abbey med regnet smattrande mot plåttaket. Det kunde ha varit värre.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.