Äkta Hem
Hem & Inredning Lantliv

Sköna vilsamma påsk!

Påsken är verkligen en av mina favorithögtider. Sköna kravlösa dagar just då våren står i startgroparna och man längtar efter ledighet som mest. Vi tar det lugnt och spelar spel, löser korsord, ser på film och äter lite påskgodis. Uppblandat med någon skogsutflykt och lite fix på gården då solen tittar fram. Dessutom har vi turen att vara bortbjudna på middag ett par kvällar så vi behöver inte ens fundera på maten. Omåttligt lyxigt!

Påskkyckling

Jag påskar inte till det så mycket här hemma men vissa saker måste alltid vara med, som denna lilla påskkyckling som har hängt med sedan jag var liten. Några våriga pappersbonader, ett påskris med äggen som barnen har målat, ett annat med de vackra fjädrarna jag säljer i butiken och såklart krukor och vaser med vårblommor från handelsträdgården vi har turen att bo intill.

Gula tulpaner på lök

Aprilvädret har verkligen gjort skäl för namnet i år! Det har snöat, blåst och varit rejält kallt men så däremellan lyser plötsligt solen och det blir tydligt att våren är här. Det är nästan lustigt hur välgörande de här första solstrålarna är, hur tydligt det är att vi har haft solbrist en hel lång vinter. Solljuset sliter och drar i hela mitt väsen och det är näst intill omöjligt att inte skynda sig ut, stanna upp och bara blunda mot solen. På dagarna kan solen kännas nästan obarmhärtigt ljus och stark, allra mest älskar jag morgon- och kvällssolen. Den där mjuka varma som hänger just över trädtopparna och lämnar vackra skuggspel på väggarna här inne.

Kvällssol i ateljen

Jag hoppas du också har en riktigt fin påsk som är precis så som du vill ha den <3

 

6 Comments

 • Reply
  Rania {Rowan Tree}
  16 april 2017 at 19:05

  Fina bilder och det låter som att ni haft en härlig påskhelg. Även jag har varit bortbjuden på mat två kvällar i rad, lyxigt ;)

  • Reply
   Nina
   17 april 2017 at 08:03

   Tack! Visst är det toklyxigt att få mat hos andra. Jag är mätt fortfarande efter lördagens brakmiddag ;)
   Kram

 • Reply
  Carina
  17 april 2017 at 09:36

  Tack för dina fina och vilsamma bilder!
  Jättekul att nu få följa dig på bloggen! 😊

  • Reply
   Nina
   17 april 2017 at 09:48

   Å tack själv, så roligt att du vill följa 💛😊

 • Reply
  Lisa
  1 juli 2017 at 01:03

  Tack för en inspirerande blogg! Vad är det för vacker, rutig tapet jag ser i bild… underbar.
  Vart kommer den ifrån?
  Likadant undrar jag över den brunmönstrade från ett socrum med järnsäng?

  • Reply
   Nina
   1 juli 2017 at 10:10

   Tack! Den rutiga tapeten heter Miko och jag tror den kom från Sandbergs. Sovrumstapeten heter Nästgårds och kommer från Gysinge Byggnadsvård 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Du kanske också skulle tycka om...