Äkta Hem
Lantliv Trädgård & Uteliv

Jag intensivnjuter av skogen den här sista tiden

Grenar i förgrunden

Nu när jag jobbar hemma och för mig själv går lunchen för det mesta ganska snabbt. Jag har gott om tid att gå ut och fånga dagsljuset en stund efter jag har ätit. Ofta blir det en långpromenad ute i naturen och så här års, just innan skogen riktigt vaknar till liv igen, vill jag passa på att vara där lite extra.

Skägglav

Under vintern har skogen bjudit på tystnad och stillhet. Träden har skyddat från vinden och snön. Granarna har gett trygg och ombonad grönska i allt det kalla vita och grå. Medan många av skogens djur har vintervilat eller rest till värmen har deras hem stått öppet för mig att låna och det är jag så tacksam för.

Nu kommer en annan tid. Våren och sommaren då det alldeles kokar av liv i skogen. Älgarna och rådjuren som under vintern lite desperat sökt sig närmare gårdarna för att leta mat återvänder till att ströva i skogen. Flyttfåglarna kommer hem. Spindlarna väver nät mellan träden. Det myllrar i myrstackarna, kvittrar i träden och surrar av myggor. Skogen blir djurens egna igen och jag drar mig lite tillbaka. Vill vara på ängar, åkrar och stränder. Vandra i fält av gräs och blommor och längs vågigt hav. Njuta av svalkande vindar. Sånt som lockar allra mest på sommaren.

Blåbärsris i motljus

Men än är det lite tid kvar och jag passar på att intensivnjuta av skogen bara lite till ❤

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...