Äkta Hem
Entreprenörsskap Lantliv Trädgård & Uteliv

Tofvehult – en plats för inspiration och återhämtning

Tofvehult

För ett par veckor sedan hade jag en alldeles underbar helg med några av mina vänner från inredningsutbildningen på Tofvehult utanför Västervik i Småland. Det var där vi hade vi vår certifieringshelg, vi har haft återträffar där flera gånger sedan dess och förhoppningsvis blir det många fler.

Tofvehult är en plats för boende, möten och retreats och drivs av Lena och Peter Göransson och Corinne May. På deras hemsida står det ”Här i Tofvehult vill vi inspirera till ett liv i harmoni och balans med naturen, ett liv fyllt med glädje, skönhet och kreativitet.” Och visst blir man inspirerad och rofylld i en skön kombination då man vistas på denna plats!

Nisse i Tofvehult

Det stora vackra huset är ursprungligen ett garveri och bär på rik historia som riktigt känns då man stiger in genom grindarna. Maten är magiskt god, oftast vegetarisk och tillagad med sådan kärlek och omsorg att det känns hela vägen ner i magen. Omgivningarna är som tagna ur en sagobok med rik lummig natur och två stora sjöar.

Huset och stugorna är så omsorgsfullt och mysigt inredda. Jag kom mig faktiskt inte för att fota så mycket då vi var där utan la allt fokus på att få tid med mina vänner, men jag tog en sväng i trädgården med kameran, måste bara visa er! Först ett par bilder från den ombonade köksträdgården där växterna verkar trivas minst lika bra som människorna. Mycket av maten som serveras kommer direkt från gårdens odlingar.

Tofvehult köksträdgård

Ängeln i köksträdgården

Mysiga sittplatser finns det lite överallt, det går knappt att ta sig från punkt a till punkt b utan att stanna upp och sätta sig någonstans för det är så inbjudande. Här i värmen framför entrén åt vi lunch tillsammans innan vi skulle skiljas åt på söndagen.

Matplats i trädgården

Hammocken

Sittplats på verandan

Och liggplatser förstås. Under de knotiga gamla träden. Att ligga här i hängmattan under en filt och vagga sakta under trädkronorna medan hönorna kacklar i bakgrunden, det är svårt att ha det bättre än så.

Hängmattor

Här och där dyker lite oväntade inslag upp som ger trädgården en lekfull kontrast mitt i allt det vackra, som den här lilla discokulan som glittrar glatt i ett av de gamla träden.

Discokula

Hela stället andas djup och glädje samtidigt och människorna som driver det är så varma och välkomnande att man känner sig hemma direkt. Jag längtar redan tillbaka. Alla borde få sig en dos Tofvehult då och då <3

Kaprifol

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...