Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Årets första besök i blåsippsbacken

Varje vår runt den här tiden är det många här i byn som väljer att ta sin promenad förbi en viss gata. Det är gatan där huset vid blåsippsbacken ligger, man vet att det är vår på riktigt då blåsipporna slår ut där. Idag tog jag min premiärpromenad dit för i vår och ja, du ser ju. Vårfeeling de lux!

Blåsippsbacken

Backen är helt full med lysande blå stjärnor i allt det bruna fjolårsvissna. Efter blåsipporna brukar backen fyllas av vita sippor i stället, några har redan börjat slå ut.

Senare på sommaren brukar backen vara full av pastelliga midsommarblomster och lite andra ängsblommor. Å om man kunde få till en sådan växtföljd här nedanför vårt hus. Så omåttligt vackert och i stort sett helt utan skötsel. Tror jag ska göra ett försök att så in dessa sorter framöver!

Blåsippsbacken med hus

Huset som backen ligger vid är också helt fantastiskt. En liten västerbottensgård som jag gissar är från slutet av 1800-talet precis som vår. Den har sina dubbeldörrar kvar, originalfönster och i trädgården står några knotiga fina gamla äppelträd. Huset har använts som sommarstuga så länge jag kan minnas så jag tror inte det  har moderniserats så mycket här. Det verkar inte vinterisolerat utifrån i alla fall och jag har en känsla av att mycket är väldigt välbevarat invändigt. Jag har länge tänkt att jag kanske skulle gå förbi här med lite nybakade bullar någon sommardag då ägarna är på plats och berömma dem för varsam omvårdnad. Har jag tur kanske jag får kika lite på insidan…

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

6 svar

  1. Visst är det härligt att våren äntligen är här! Vad kul med en gammal gård som troligen inte moderniserats så mycket, håller tummarna för att du får kika in i sommar ❤

    1. Ja det är så härligt! Idag är det rena sommarvärmen här, kan knappt vänta tills det blir lunch så jag får gå ut och sätta mig 🙂
      Hoppas solen skiner på dig också <3

  2. Det här verkar vara en trevlig blogg! Och fin webb-butik. Dig ska jag följa. Tycker inte om slarvigt skrivna bloggar men Du verkar noggrann också med det! Vi hörs!

  3. Tror nog att du får kika in ,, ägarna tycker säkert om sitt gamla hus och dess omnejd, så de skulle säkert bli glada att visa insidan oxå! 💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.