Äkta Hem
Hållbarhet Lantliv Trädgård & Uteliv

Var i hela världen ska jag ställa alla sådder?

Pannrumsfönster

Jag är så vansinnigt peppad på kommande odlingssäsong! Mer än på många år. Till viss del handlar det nog om att jag mår bra och har mer energi än jag har haft de senaste somrarna, till viss del beror det nog på inspiration från Skillnadens trädgård och Mandelmanns förstås men allra mest tror jag det beror på att vi ä n t l i g e n ska bygga växthus i år! Det ska jag berätta mer om i ett inlägg längre fram.

Jag bläddrar i trädgårdsböcker och tidningar, läser under trädgårdskategorin i mina favoritbloggar, skissar och skriver listor och bara står och glor med drömsk, fånig blick på vår köksträdgård och smider planer i huvudet. Allt blir säkert inte verklighet men det som blir det blir. Jag har i alla fall haft roligt under drömtiden.

Zinnia

I pannrummet trängs mängder med plantor av pastatomat, två olika sorters körsbärstomat och zinnia. Här inne i köket har solrosor, slingerkrasse och linnétagetes börjat kika upp ur jorden och idag ska jag pilla ner gurka, squash, luktärter, broccoli, prydnadspumpor, grönkål och basilika. Kanske i senaste laget men det gäller att inte börja för tidigt här uppe i norr ifall man som jag inte har någon växtbelysning. Annars blir det gängliga och eländiga plantor. Var jag ska ställa alltihop tills växthuset är klart blir en spännande utmaning…

Fröerna har jag beställt från Runåbergs fröer som vanligt. De har ekologiska fröer, snabb och god service och så väldigt fina fröpåsar. Sånt kan lätt avgöra för mig.

Eftersom jag sår såna mängder i år har jag satt det mesta i avklippta mjölkkartonger. Smidigt, miljövängligt och billigt men inte så fint förstås. Några sorter måste jag såklart sätta i fina gamla lerkrukor på udda kaffefat också.

Ögonen ska ha sitt.

Lerkrukor och fröpåsar

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...