Äkta Hem
Personligt

Dags att välja

Åkern i motljus

I helgen lämnar vi byggkaoset och åker vi till fjällen för ett par sköna dagar av natur, vandring, svampplockning, sällskapsspel och allmänt familjemys. Eftersom vi kommer hem rätt sent på söndag åker vi såklart först och förtidsröstar. Detta val känns ödesmättat. Aldrig har det känts högtidligare och viktigare att lägga sin röst för det hjärtat tror på.

För mig har hjärtat alltid suttit på vänster sida och jag vill lägga min röst för solidaritet, jämställdhet, öppenhet, demokrati, allas lika värde och framför allt för Moder Jord. Hon måste alltid väga tyngst. För om vi riktigt ska koka ner allt till botten – Det spelar ju ingen roll hur jämställt och jämlikt vi lever, hur bra vårt välfärdssamhälle fungerar och hur fin vård och skola vi har om vi inte har en fungerande jord att bo på.

Grässtrå i motljus

Att SD fortsätter växa skrämmer mig på så många plan. På ett sätt blir jag helt förtvivlad vid tanken på det men jag vet ju också att allt vi gör bottnar i antingen rädsla eller kärlek. Rädslor försvinner inte genom att vi skriker åt dem även om man får god lust då och då. Och kärleken vinner alltid i slutänden. Så oavsett hur det går i detta valet – det slutar ju inte här. Vi som vill se en ljusare kärleksfullare värld och vågar släppa våra rädslor slutar ju inte försöka nu, tvärtom.

Jag tror att mörkret som fått fäste på olika sätt runt om i världen är avsett som en väckarklocka. Det är bra att vi märker av det i stället för att det brer ut sig i det dolda. För när vi märker av mörkret blir vi mer angelägna att tända ljus. Mängden ljusbärare som träder fram och tar sin plats växer också lavinartat. Och när vi tänder tillräckligt många ljus försvinner som bekant mörkret. Det vi bevittnar nu är den gamla världens dödsryckningar, den nya världen är redan på god väg att byggas upp. Så tänker jag. Och det viktigaste steget just nu för att bidra till en ljus och kärleksfull värld – det är att rösta med hjärtat på söndag!

Gräs i motljus

0 0 votes
Article Rating
Följ kommentarer
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
äldst
nyast most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
3 years ago

I veckan meddelade Lars Adaktussons (KD) stabschef i EU Charlie Weimers att han går över till Sverigedemokraterna. På Facebook förklarade han varför. Vad tycker du om det mörker som börjar ta sig in i Belgiens maktkorridorer och som Weimers beskriver? Tror du inte att det pyr här i Sverige också? Vad ska vänstern göra åt det? Det är många som är rädda för vänstern (inte bara för deras förflutna och deras frihetsfientliga partiprogram) och för vad deras/Mp:s/Centerns blindhet kan ställa till med. —– Vilket Sverige kommer vi att leva i år 2050? I vilket samhälle, i vilken civilisation? Frågan är… Read more »

Du kanske också skulle tycka om...

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x