Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Från idioti till supertrendigt

I helgen spenderade vi en stund här, i segelbåtshamnen som ligger i viken nedanför vårt hus. Tomt, vintervilande och täckt av is. Bortsett från den här rännan med öppet vatten som Micke gjort i ordning för vinterbad. Han simmade några längder i vaken och jag försökte fota men det är inte lätt. Jag är inte van att fota det som rör sig 🙂 Några bilder blev det i alla fall.

Tänk så stort det blivit med vinterbad. Var än man vänder sig hittar man influencers, tidningsartiklar och hälsofantaster som hyllar kallbad. Det är rätt kul för när Micke började med vinterbad/sim för flera år sedan blev han i stort sett dumförklarad av de flesta. ”Men VARFÖR?! Du är ju inte klok!” Nu plötsligt är det trendigt och då är det ingen som ifrågasätter längre.

Du som har följt mig ett tag vet nog hur jag ser på trender inom inredning, men det är intressant även inom andra områden att fundera över hur påverkade vi blir av trender. Hur det vi först ser som en helt absurd företeelse plötsligt blir okej, rentav intressant och lockande om vi bara får se tillräckligt många göra det. Hur lätt vi dras med i vad vi ser andra tycka och göra.

Vad gäller just vinterbad så har jag inte känt mig lockad ännu. Kombinationen kyla och väta är ärligt talat bland det värsta jag kan tänka mig. Framför allt för fötterna. Hu! Men jag säger inte aldrig. Kan tänka mig att någon gång ta ett bad på en vacker och avskild plats. Eller kanske på natten i fullmånesken med brinnande lyktor omkring. Jag har ju en trygg guide att ta med mig. Så rutinerad att han knappt drar åt sig andan när han kliver i.

Men som sagt. Det lockar inte än. Jag är fullt nöjd att stå intill och njuta vackervintern. För nog är det fint att se januarisolens sista bleka strålar lysa genom isblocken och hur ljuset sedan förvandlas då eftermiddagen går över i blå timmen.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.