Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Glad Påsk!

Jag vill bara kika in för att önska Glad Påsk. Vad har du för planer? Vi skulle egentligen hårdjobba med badrummet uppe men klinkerfabriken som tillverkar vårt golv står stilla så vi bestämde oss för att använda väntetiden åt att fixa i vår fuktskadade sommarstuga. Det ska bli så roligt att få i ordning så vi äntligen kan börja vara där igen, förhoppningsvis redan i sommar! Förra helgen var vi där och röjde undan det värsta så att vi kan sova över men oj vad det blir spartanskt! Tur att våren är tidig i år så vi kan vara ute mycket. Och tur att det bara är några mil bort så vi kan åka emellan stuga, hem, katter och sådder. Lite påskfint kan jag inte låta bli att ta med dit ändå, och vi kommer ju att vara hemma då och då också så även här har vi påskat lite.

De finaste äggen är de som barnen gjort på förskolan genom åren. Riktiga konstverk att bli glad av. Och så hönan som min 21-åring ritade då han var liten. Den glädjer mig lika mycket varje gång jag plockar fram påsksakerna. Se bara. Kolla fötterna. Det går inte att inte bli glad.

Barnen blir alltid gladast då vi tar fram den lilla oblyga påskkärringen som hängt med och bjussat på sig själv i 20 år nu.

Ser så mycket fram emot att få vara ute i påsk. Jobba med kroppen, elda, räfsa, tomglo på havet, spela Svarte Petter och lösa korsord i Året Runt från 2008. Bara vara tillsammans.

Stugan ser verkligen inte mycket ut för världen nu. Furuportal till köket, iskalla klickgolv och så sjukhusväv på väggarna. Och så hela vardagsrummet utrivet efter fuktskadan. Men den har potential att bli hur mysig som helst. Och ligger alldeles magiskt vackert till, där lilla grusvägen tar slut vid udden och havet tar vid. Och den byggdes av Mickes farmor och farfar så det känns väldigt roligt och ärofyllt att få ta hand om den. Kanske tar jag med kameran och visar sedan.

Alriset vi plockade för ett par veckor sedan grönskar för fullt och är nu prytt av de vackraste vippor. De kommer från en lokal lantbrukare som skapar dem enbart från fjädrar hennes höns tappat. Höns som har det väldigt bra, och där ingen har behövt sätta livet till för att bli påskpynt. Jag sålde dessa fjädrar då jag drev webbutiken och är så glad att jag köpte en uppsättning till mig själv också.

Hoppas du och alla du bryr dig om är friska och trygga. Och att du får världens finaste påskhelg <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.