Äkta Hem
Hållbarhet Hem & Inredning Hemmet som kraftplats Personligt

Litet fynd kan ge stor glädje

Har du sett så söt nålask jag fyndat på loppis? Har aldrig sett en sån ask tidigare och har ingen aning om hur gammal den kan vara. Vet du? Hur som helst föll jag pladask direkt jag såg den och just nu får den hålla alla mina broderinålar. Det kändes förstås lite kluvet att ta dem ur det fina cigarr-röret som farmor förvarat dem i, men jag testar ett tag. Kanske denna ask ska få innehålla säkerhetsnålar i stället? Du förstår ju. Stora beslut!

Så praktisk, med små fack och allt <3 De små undertrådshållarna la jag dit bara för syns skull och för att de passade så bra. Att sy med maskin, det undviker jag i det längsta. Mormors gamla symaskin fyller annan viktig funktion som bord intill gungstolen i köket. Här bor just nu en massa pelargonsticklingar som strax får maka på sig och göra plats för årets sådder. Övrig tid på året är det mest böcker, tidningar och kaffekoppar här. Viktigt det också.

Hur fint?! Jag är så glad att det gamla hyllpapperet, instruktionsboken och lådan med tillbehör fått ligga kvar i lådan trots att maskinen inte använts på ett par generationer. Ordning och reda var det på min mormor har jag förstått. Tystlåten och snäll men lite sträng är andra ord jag fått höra. Undrar vad hon bar på insidan. Å vad jag skulle önska att jag hade hunnit träffa henne och morfar, de dog innan jag föddes. Men eftersom jag bor i deras hus så känns de ändå nära. Och då jag öppnar denna låda känns det som jag kommer mormor lite extra nära för en sekund. Jag tänker mig att hon skulle tycka om att allt ligger kvar här i lådan. Och att jag skaffat en nålask med fack där nålarna kan sorteras in snyggt och prydligt <3

0 0 votes
Article Rating
Följ kommentarer
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
äldst
nyast most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alicia Sivert
1 year ago

Åh Nina. En sån skatt med nålasken, och att du bor i dina morföräldrars hus hade jag alldeles missat. Vilken fin historia. Ligger här i sängen och smälter den (historien, inte sängen!) och vet knappt vad jag ska säga. Men måste säga att jag blir så varm inombords att katten flyttade sig lite närmare.

Du kanske också skulle tycka om...

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x