Äkta Hem
Hållbarhet Hem & Inredning Personligt

Skapande och vilsamhet

Inlägget presenteras i stolt samarbete med The Folklore Company och innehåller rabattkod

Jag berättade ju tidigare att jag hade beställt hem några broderi-kit från The Folklore Company som ska bli julklappar. Nu har jag börjat med dem och de där stunderna då jag sitter med mina broderier är verkligen bland det bästa jag vet just nu. Det är tillräckligt enkelt för att vara avslappnande men det finns ju ett mönster att följa så det låter också hjärnan fokusera på bara en sak.

Jag tjatar ju rätt ofta om hur välgörande det är för själen att skapa. Att låta händerna göra sitt och se något växa fram. Något riktigt. Det är något jag tror de flesta av oss får för lite av i våra liv.

Det här broderiet ska få bli en julklapp till Agnes. En liten jultavla. Jag beställde mönstret Mistletoe Mash och lämnade mitten tom. Agnes älskar nämligen grisar, hett och innerligt, så i mitten tänker jag brodera en liten julgris i egen design. Blir spännande att försöka få till! Tur att jag får öva upp broderi-skillsen lite på bården först :)

En annan fin sak med handarbete är att jag påminns så starkt om mina förmödrar. Särskilt farmor, som var helt fantastisk på att brodera. En sann konstnär. Jag har några av hennes alster kvar och allt är så noggrant skapat och välgjort att mönstret ser tryckt ut på håll. Till och med baksidorna av broderierna är så fina att de nästan skulle kunna vara framsidor. Jag passar på att använda en del av mormors och farmors broderisaker i mitt skapande, det får dem att kännas ännu mer närvarande. Mormors lilla fina sax till exempel.

Farmors broderinålar, fortfarande i samma cigarretui som då hon levde. Och en del av hennes garner ska jag brodera in i Agnes tavla. Då känns det som att hon är med på ett litet hörn i den här julklappen.

Broderandet har blivit ett kärt sätt för mig att släppa stressande tankar och bara få vara helt närvarande för en stund. Helst sitter jag i soffan framför brasan. Ibland för mig själv, ibland medan familjen ser på TV. Katterna är såklart alltid med. Där det finns en korg, där finns det en katt. Även om hon måste sitta på sybågar.

Visst är det något alldeles extra att få en present som någon gjort själv? Omsorgen i att någon planerat, valt material och färger och sedan tagit sig tiden att skapa med sina egna händer. Bland det finaste som finns tycker jag. Vill du också brodera en julklapp till någon i år? Och samtidigt få stunder av vila och närvaro till dig själv? Om du anger koden 15aktahem så får du 15% rabatt på ditt köp hos The Folklore Company till och med 30 november. (Går inte att kombinera med andra erbjudanden från The Folklore Company.)

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...