Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Loppat kontorsmaterial

Något jag sällan väljer att köpa nyproducerat är kontorsmaterial. Möjligen färskvaror som lim och målarfärg, eller specifika saker som jag behöver på direkten och inte har tid att spana efter på loppis. Men skrivblock, blyertspennor, pärmar och liknande finns det ofta en uppsjö av i second handbutiker. Nästan gratis och mycket finare än det mesta som är nyproducerat.

Den här skrivboken är en av mina favoriter. Murrigt vinröd, generös i storlek och med linjerade blad som inte är bländvita och blanka. Den doftar bibliotek. Vill kunna skriva lite vad som helst i den så jag har inte kommit på vad som ska stå på den fina etiketten ännu. Tror jag betalade en tia för den.

Även om det är praktiskt med stiftpennor så tycker jag mycket mer om blyertspennor i trä. Skönare att hålla i och finare att titta på. Det är värt det lilla besväret att vässa dem med jämna mellanrum. Det känns liksom lite högtidligt att välja precis rätt penna för dagen och vässa den noggrant innan jag ska sätta mig ner och skriva något som känns viktigt i mig. Jag brukar också avsluta arbetsveckan med att vässa alla pennorna i pennskrinet så känns det lite, lite mer inspirerande att sätta igång arbetsveckan då jag öppnar det på måndag morgon. Såna små rutiner är som en hälsning till sig själv. En gest av vardaglig omtanke. Det tycker jag om.

Material till skapande, både mitt egna och till mina Äkta Möten, köper jag också allra oftast på loppis. Förra veckan hittade jag dessa fina penslar. Tycker särskilt om den längst ner i bilden med extra bred borst. Vet inte om den är till för något särskilt. Vet du?

De är i fint skick och här och där på skaften kan man hitta små märken och spår av färg. Andra händer har använt dessa penslar. Kanske känt inspiration, eller frustration då det inte blir som hen sett framför sig. Avsatt tid, valt kulörer, målat, stänkt, hukat sig över bordet för att måla små detaljer, lutat sig bakåt för att få perspektiv. Skapat. Dessa penslar är invigda och redo att användas. I en glasburk på arbetsbänken är de minst lika dekorativa som en bukett blommor. När skapandematerial får stå framme blir steget till att ta sig för att skapa mindre <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

3 svar

  1. Blir pirrig i magen av dessa bilder. Så magiskt med konstnärsmaterial, och det får verkligen med sig en bit av förra ägarens själ när en köper det begagnat. Penseln du frågar om kallas solfjäderpensel. Man använder den för att skapa ådringar och andra effekter 🙂

    1. Tack snälla för dina ord och för att du delar med dig av kunskapen om penseln! Jag har väldigt lite erfarenhet av att måla men ser fram emot att testa en dag 🙂

  2. Bara väldogt roligt att kunna hjälpa till! Jag hoppas vi får vara med i din målarprocess när den drar igång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.