Äkta Hem
Hållbarhet Hem & Inredning

Loppisfynd, färger och årstidsväxlingar

Har du besökt många loppisar i sommar? Jag har inte varit på så många som jag brukar men jag har gjort en del fina fynd och tänkte visa några av de senaste.

Porslinsskål närbild

Jo. Jag har rätt många porslinsskålar redan men jag tycker så mycket om att byta ut dem utifrån årstid så alla kommer till användning. Denna skål tänker jag mig passar extra bra på våren då mycket är brunt i naturen men jag längtar efter grönt. Eller på sensommar/höst då mycket är grönt men vi går mot ”bruna” tider. Direkt jag såg den visste jag att jag ville fylla den med kronärtskockor som är så väldigt vackra att dekorera med den här tiden på året. Och som har den den där mjuka grågröna kulören som återfinns i skålens dekor. Ja. Jag är besatt av färger. Och av årstidernas växlingar. De gör så mycket i mig både vad gäller sinnesstämning och inredningsinspiration.

Äggkoppar närbild

Dessa tre tunga tennkoppar föll jag för direkt. Vet inte om det är äggkoppar eller om tanken är att man ska dricka något ur dem, vet du? Väldigt fina med lite blomster i i alla fall. Och jag ser framför mig hur fina de blir på någon juldukning med grov naturfärgad linneduk. Granris och bestick med trähandtag. Eller i nysilver. Jag tror det där är en färdighet man kan öva upp – att se sakers potential på loppis. Det är lätt att tycka att allt ser så fult ut där det står under lysrören blandat med knalliga plastbunkar, sparbössor från skolslöjden och reklamglas från 1989. Det gäller att ha fantasi för att se hur sakerna kommer att se ut på rätt plats och med rätt sällskap.

Teburk närbild

Denna teburk blev jag så förtjust i. Älskar färgkombinationen –  den varmt lejongula mot precis den rätta mjukblå färgen.

Teburk lock

Det fina locket med text från den tiden då man alltid stavade te med h och ordet ”förnäm” användes i positiv bemärkelse.

Teburk insida

Tydliga instruktioner är alltid bra :)

Loppisfynd på köksbord

Färgskalan jag dras till mest just nu. Den varma sensomriga med lite stråk av höst.

Påverkas du mycket av årstidsväxlingarna vad gäller inredning och inspiration? Lämna gärna en kommentar och berätta om du vill, jag tycker det är så intressant.

0 0 votes
Article Rating
Följ kommentarer
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
äldst
nyast most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
Johanna
4 years ago

Jag påverkas absolut, på hösten vill jag boa in mig, jul hoppar jag helst över men mär våren kommer vill jag ha ljusa färger.

fredrikapavinden
4 years ago

Vilka fina loppisfynd! Gillar särskilt teburken! Jag är också sån som påverkas mycket av årstiderna, jag är alltid spänd när en ny årstid är påväg och påverkas mycket av årstiden i det jag skapar.

Du kanske också skulle tycka om...

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x