Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Helgens retreat för skapande och längtan

I lördags var det dags för retreatdagen jag och keramikern Bysofiakarolina bjudit in till i hennes keramikverkstad. Den här dagen spenderade vi dock mest ute i trädgården och i ladan hon ställt i ordning och ska hålla café i under sommaren. Juninaturen var i sitt esse. När jag sakta körde genom den lilla byn tidigt på morgonen flöt två ståtliga svanar i sjön som jag passerade och sedan klev en stor älg upp på vägen en bit framför bilen. Stannade och tittade helt lugnt på mig en stund, tog ett steg och var sedan borta. Magi.

Förmiddagen ägnades åt att samtala, meditera och göra längtanstavlor som jag skrivit lite om här tidigare. Ett så bra sätt att få fatt i sin innersta längtan och närma sig sin intuition – oumbärliga verktyg i skapandet. Efter lunchen gick vi en promenad i naturen för att samla på oss lite vackerheter att använda då det sedan var dags för leran.

Bordet i ladan fylldes snabbt av lera, verktyg och noga utvalda skogsskatter i en salig blandning. Kombinerat med skaparglädje och ivriga kvinnohänder. Vackert <3

Det var ett väldigt speciellt ljus här i ladan. På grund av ett takras i rummet intill förra vintern var det öppet vid nocken ut mot himlen och trädkronorna. Både svalt norrljus och fågelkvitter flödade in. Ser du hur takdelen som hänger i öppningen som en installation nästan påminner om ett kors. Sakral känsla men härligare än i kyrkan om man frågar mig.

Små stilleben här och var och mycket keramik förstås. Jag glömde att fota alstren då alla var klara men det gör detsamma. Skapandet i sig är det viktiga, inte slutresultatet. Ett par saker fotade jag i alla fall. Den här knoppen som jag gjorde att sätta längst upp på ett klättertorn för växter. Och ljusfaten som stod intill. Tanken var att man skulle kavla in växter i leran så mönster bildades av blad och blommor och liknande. Ser du alstret till höger? Kvinnan som skapat det hade dragits till ett sjok med tallbark i skogen som fick utgöra grunden för hennes ljusfat. Så otroligt häftig. Att lägga lite mossa och små kottar på i höst <3

Nu ska leran torka och brännas/glaseras i vitt. Blir spännande att se hur det blev längre fram!

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.