Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Målat, tapetserat och klart! Nästan.

Först måste jag bara säga – äntligen går det att kommentera här på bloggen igen efter att kommentarsfältet har varit borta länge och väl. Det går också att enkelt gilla genom att trycka på hjärtat under inlägget om du vill det.

I helgen tapetserade vi den lilla hallen i utbyggnaden och den är härmed färdigsnickrad, målad och tapetserad! Bara elen och inredningen kvar. Ledorden genom hela det här projektet har ju varit att så långt det är möjligt använda det som redan finns. Vi hade ett par rullar tapet kvar från barnens rum så de fick vi användning för här. Ljus och frisk men också sådär sommar-sockersöt så det nästan ilar i tänderna; tapeten Julia som fantastiska Hanna Wendelbo har skapat för Midbec. Kollektionen Morgongåva är ”en hyllning till ljuset och växandet i ordets alla former” står det på hemsidan. Passar så extra fint i en sommarstuga tycker jag.

Toalettdörren är en dörr vi hade över hemma. Balkongdörren och fönstret blev över då vi byggde om vår entré hemma. De passar så bra här och det känns så kul att de kommer till användning! Såklart hann tapeterna knappt upp på väggarna förrän jag var där med trasmattor. Vi saknar som sagt både el och toalett och all annan inredning men trasmattor går ju inte att vara utan! Vid altandörren hamnade en liten mjukt karamellig sak jag hittade på loppis i vintras och blev så förtjust i.

Jag trodde att det kanske skulle kännas ovant och lite märkligt med en dörröppning och utbyggnad här men det blev så fint! Känns faktiskt helt naturligt. Och jag tycker om hur fönstret med havsutsikten liksom ramas in två gånger till av de bägge dörröppningarna. Rum i fil i miniatyrvariant med naturen som det bortersta rummet.

För övrigt – ska vi en gång för alla glömma regeln att tapeter/färger måste smälta ihop från rum till rum. Det är inte fel men heller inte alltid rätt. Allt handlar alltid om vilken känsla man vill skapa! Här möts olikheter i både kulörer och mönster. Det avgränsar rummen lite från varandra istället för att allt smälter ihop till ett enda neutralt utrymme. Blicken får fästa på något i varje rum istället för att rinna iväg direkt till slutdestinationen. Mindre uträknat och tillrättalagt, mer hipp som happ nu blev det så här. Och just här i stugan så känns det alldeles rätt för just oss. Den enda inredningsregeln vi alltid kan vara säkra på stämmer är:

Känns det rätt så är det rätt <3

Vill du prenumerera på mina inspirationsmejl kan du skriva upp dig här. Mejlen handlar oftast om hur man kan använda sitt hem som sin kraftplats, ibland lite mer personliga saker ur mitt liv + att jag länkar till mina senaste blogginlägg så du inte missar något.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.