Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Inspirationsöverslag

Jag kanske ser lugn och samlad ut på denna bild. Inte riktigt.

Igår hade jag en sån himla fin och påfyllande kväll. Först gick jag ut på restaurang med en väldigt kär vän. Tog på mig annat än mysbyxor. Smetade till och med dit lite mascara och mer behövs inte för att jag ska känna mig rätt uppställd numera. Och när luncherna som regel består av rester, gröt eller en macka – då känns en riktigt god nudelsallad på restaurang som höjden av lyx. Det är en fin grej med att jobba hemifrån. Att äta på stan var verkligen inget särskilt då jag jobbade i stan men numer uppskattar jag det verkligen de gånger det händer.

Men framför allt var det såklart fint att få träffa min vän och prata på det sätt som bara hon och jag pratar. Jag går alltid från våra möten påfylld och med nya vinklar på saker och ting.

Efter vi ätit var det dax att gå på föreläsning med Kristin Lagerqvist, kanske mer känd som Krickelin. Denna fantastiska bloggare, instagrammare, inspiratör och företagare har jag följt länge och såg verkligen fram emot att få höra henne berätta om det hon gör. Och himmel vilken inspirerande människa. Förutom att hon är så driven och skicklig på sitt arbete tycker jag så mycket om bredden i det hon delar. Högt och lågt. Mjukt och krasst. Ljust och mörkt. Så som livet är men som få låter andra se. Det är så generöst och modigt att dela med sig även av svårigheter man står i. Allt hon rör blir så vackert men ändå opretentiöst, personligt och äkta.

Hon berättade att hon då hon startade sin blogg inte ens hade en mejladress och inte visste hur hon skulle starta internet på datorn. Och nu driver hon en framgångsrik business online. Jag som har en tendens att över-tänka inspireras så över att det inte behöver vara så krångligt som jag gör det. Det är okej att prova sig fram. Det är okej att byta riktning och låta sig själv vara så mångfacetterad som vi alla är. Det är inte spretigt och ogenomtänkt. Det är lärorikt, spännande och smart. Det är vad som gör oss unika. Och det är roligt. Jag vill bjuda in ännu mera roligt i mitt företagande!

Jag gjorde vågen invärtes flera gånger under föreläsningen och åkte därifrån nästan orimligt inspirerad. Åkte direkt ut till havet och satt i tystnad i solnedgången en kvart liksom för att landa lite men kunde ändå inte somna på kvällen. Vaknade dessutom klockan fyra och började genast klura på nya företagsprojekt blandat med huruvida jag skulle möblera om i växthuset och kanske klippa lugg igen.

På morgonen hade jag också ett långt samtal med en annan kär företagande vän och det gjorde inte att idéerna blev färre…

Så fort jag lagt på satte jag igång att skriva ner sånt som bubblade i mig. Doris var behjälplig med både pepp och kel.

Så. Från att i början av veckan ha känt mig rätt seg och trög, idag vara så inspirerad att jag fäktade ut en full kopp kaffe i ivern och dessutom råkade ta en löptur i skogen på lunchen. Skönt.

Tack eXpression Umeå som arrangerade föreläsningen, tack Kristin för inspirationen, tack alla härliga människor jag mötte där igår och tack till mina vänner som håller mig så fint <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.