Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Jag vill ju bara vara hemma

Det var inte så jättelängesen jag lärde mig om högkänslighet och jag har så ofta känt mig fel och konstig när jag hellre valt att vara hemma än att följa med på något socialt och jag tycker du tydliggör hemmets kraft på ett så bra sätt i kursen och lyfter betydelsen av hemmets plats i våra liv.”
– Deltagare i Hemmet som Kraftplats

Du som har följt mig ett tag vet kanske att jag blev utmattad 2014 efter en rad utmaningar i det yttre. Men egentligen berodde det mest på att jag innan dess hade levt mitt liv på ett sätt som inte alls stämde med vem jag innerst inne är.

Bland det första som kom till mig när jag sökte svar till varför jag blivit utmattad och hur jag skulle kunna komma vidare, var hur oerhört viktigt hemmet är för mig. Mitt uppdämda behov av att få vara hemma, att boa in mig, få stillhet och att få vara själv ibland var så starkt och omättligt att det nästan skrämde mig. Jag fick jobba mycket med tilliten till kroppens signaler, rädslor för dömande och all skam som bubblade upp i mig.

Vi ska ju vara utåtriktade, aktiva, ha många bollar i luften, ha massor med fritidsaktiviteter, jobba heltid med att klättra uppför en hierarkisk karriärstege och prata högt och visa framfötterna. Och gör vi inte det finns det bara ett någorlunda godtagbart alternativ som kvinna – att vara hemma för att fokusera mer på barn och familj.

Inte för att njuta av det själv.

För hur skulle det se ut?! Om vi skulle prioritera, och lägga tid på att älska och vårda och bara vara i våra hem? Skapa alldeles egna kraftplatser där vi trivs så bra och slappnar av så djupt att vi kanske vill spendera mer tid där än ute i världen, jagandes efter mer? Inte skulle det gagna prestations- och konsumtionssamhället i alla fall…

Känner du till Bronnie Ware? Sjuksköterskan inom palliativ vård som intervjuade människor som låg för döden och skrev en bok utifrån de svar hon fick; Top five regrets of the dying. Vet du vad som stod högst upp på den listan?

”Jag önskar jag hade haft mod att leva mitt eget liv och inte det liv andra förväntade sig av mig.”

Det finns mycket i livet som vi inte kan kontrollera och styra över. Men än mer som vi kan påverka. Vi får välja det som får oss att må bättre. Oavsett vad samhällsstrukturer, patriarkat, tidigare erfarenheter, tidigare generationer, kollegor, familj och vänner tycker eller gör. Vi får välja en annan väg. Vår egna väg.

Vi får prioritera så.

Vi kanske inte kan ta hela långa steget på en gång men ett litet steg närmare det vi längtar efter är nästan alltid möjligt. Och kan få oanade fantastiska följder.

När jag till sist kunde ge efter för mina behov och ge mig hän till min hemlängtan var det bland det allra mest närande jag har upplevt. Det blev ärligt talat starten på ett helt annat liv. Ett liv som känns sant i mig och där jag själv får plats. (Och med väldigt mycket mer tid i mitt älskade hem.) 

Vad säger din längtan? I kursen Hemmet som Kraftplats får du massor med stöd och vägledning kring att ta den på allvar, och fullt ut låta ditt hem vara din ultimata kraftplats. Anmälan öppnar nu på måndag, 25 september. Bli min brevvän här så har du förtur på platserna <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.