Äkta Hem
Hem & Inredning Lantliv Trädgård & Uteliv

Lite bilder från växthusets insida

Nu har jag äntligen fått tiden att ställa i ordning och fota lite inne i växthuset. Långt ifrån allt är klart men jag längtar ju efter att visa så välkommen in på en liten bildkavalkad :)

Grusgången till växthuset

Växthus inifrån norrut

Väggarna har vi klätt invändigt med liggande panel, vanligt i de gamla trädgårdsbodarna från förr. De har jag inte målat ännu och jag tror de får förbli obehandlade åtminstone fram till hösten så hinner vi känna efter hur vi vill ha det. Jag tror inte att jag vill ha vita väggar, det känns för sterilt och ”nytt” här inne. Jag funderar i stället på om vi skulle lasera dem i någon ljus grå-beige nyans så det ser ut som gammalt trä. Så som träväggarna brukar se ut inne i gamla bodar. Fönsterfodren däremot blir nog samma vita nyans som fönstren. Känns bra att suga på saken ett tag och inte stressa fram något.

 

Dörr växthus inifrån

Pardörrarna har knappt någon färg kvar alls utvändigt men inuti är de målade i en mild blågrå nyans som jag tycker om. De är repiga, spruckna och  nötta i färgen såklart och här och där kan man hitta spår från människor från förr. Här har till exempel Ulla och Tore varit framme och ristat in sina namn. Bara charmigt tycker jag.

Stolar i växthuset

Växthuset är bara möblerat med gamla möbler och saker. Det  mesta hade jag redan men det stora träbordet och tolvslåstolarna i olika färger är secondhandfynd. Den vinröda är min favorit.

Vinröd stol växthus

På det grova gamla bordet har jag ställt en stor porslinsskål i blått och vitt fylld med citrontimjan och på andra sidan en silverfärgad kandelaber. Älskar kontrasterna mellan det blanka lite eleganta och det grova ruffiga.

Ljusstake i växthuset

Ett gammalt symaskinsunderede med träskiva har fått bli ett litet planterings- och pysselbord. Då väggarna har behandlats ska jag sätta upp hyllor och krokar här för att hänga upp redskapen som nu ligger lite överallt. Fruktlådan med den fina etiketten är ett fynd från vår ladugård.

Planteringsbord från sidan

Trådrulle och fuchsia

Luktärt och fröpåsar

Luktärt

Rosmarin i korg

Fröerna jag satte i april har blivit till långa gängliga plantor efter all tid inomhus i små krukor men nu får jag äntligen ge dem gott om utrymme och ljus och jag hoppas de ger lite skörd i alla fall. Nästa år får jag driva upp plantor här inne, hurra!

Växthus inifrån åt söder

Vi verkar få lite tomater i alla fall och gurkplantorna har äntligen fått små blommor. Jag har även köpt några färdiga plantor av majs, chili och paprika. Ska bli så spännande att se om det blir någon skörd!

Tomater

Gurkplanta

Tråg med tomat och gurka

Den här tagetessorten med olika mustiga rost/aprikos/röda nyanser kunde jag inte heller låta bli att köpa och så har jag satt en hel del Linnétagetes som jag har planterat både här i växthuset och ute i köksträdgården. Att samplantera tomater och tagetes är ju också ett bra sätt att hålla en del ohyra borta från tomaterna.

Tagetes i tomattråg

Vi har inte grävt några jordbäddar här inne utan lagt grus på golvet och allt odlas i stora tråg, lådor, baljor och hinkar. Det blir på så vis enklare att vara flexibel med utrymmet, lättare att städa och hålla borta ohyra och så får jag ju äntligen bra användning för de fina lådorna som står här och var i vår ladugård. Den här till exempel, som morfar använde vid strömmingsfisket, inte kan den bara ligga gömd bland skrotet inne i ladugården <3

Fisklåda i växthuset

 

0 0 votes
Article Rating
Följ kommentarer
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
äldst
nyast most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ylva
Ylva
4 years ago

Wow – så lugnt och skönt det känns i ditt växthus. Älskar kontrasterna precis som du. Och vilket underbart bord!!!
Tänk att bara lägga sig på soffan och njuta av livet… Andas tystnad…. en lisa för själen!

Caroline
Caroline
4 years ago

Hej! Så otroligt fint,känns så fint att vårda, ta hand om och ja, jag gillar hela din livsfilosofi =) verkligen jättefin hemsida =) Jag har ett önskemål om att du berättar om , eller tar in bra produkter för hår och hud. Vad du använder eller rekommenderar. Förstår om du inte känner att det är din inriktning men ville bara föra fram det =)
Med vänlig hälsning, Caroline

Caroline
Caroline
4 years ago
Reply to  Nina

Hej igen, åh tack snälla för ditt svar och tips! Det ska jag kika på =)
Och tack igen för den fina hemsidan/blogg, känns helt rätt i tiden!
Varma hälsningar, Caroline

Linda
Linda
4 years ago

Hej! Jättefint! Hur stort är växthuset?

Du kanske också skulle tycka om...

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x