Äkta Hem
Entreprenörsskap Personligt

Jag tar farväl av Äkta Hem-butiken <3

Ateljen trådrullar

Efter drygt ett år med min älskade butik har jag nu bestämt mig för att den har gett mig allt jag ville (och lite till) och nu är det dags att ta nästa steg. Den här tiden med butiken har varit så obeskrivligt värdefull för mig. För första gången i livet tog jag min egen längtan och mina behov riktigt på allvar och lämnade min fasta anställning för att få styra min egen tid och miljö och för att få utlopp för min kreativitet. Efter att ha gjort våld på mig själv i tillräckligt många år och försökt rymmas i en kantig mall som inte passade mig så blev jag till sist sjuk. Det var som att kroppen och själen gick ihop och konstaterade att ”Fattar hon inte sitt eget bästa trots alla signaler vi skickar så får vi sätta hårt mot hårt”. Jag rasade och tog mig inte upp men någonstans djupt inuti visste jag att det här skulle leda till något bra. Det var nödvändigt för att tvinga fram förändringar på många plan i livet.

Tiden under min sjukskrivning gick till att sova, vila, vandra i naturen och däremellan tänka, känna och utvärdera. Det var pinsamt tydligt att jag hade tappat förmågan att känna in vad jag själv behövde och ville. Men sakta men säkert, ett steg i taget blev det allt klarare för mig. Det jag behövde just då var att få vara mera hemma, mera ensam och mera kreativ. Allt det och mycket mer fick jag med hjälp av min butik.

Gårdsbutik i växthuset

Jag kommer att bjuda in er till växthuset även denna sommar men inte för att köpa saker…

Det har såklart varit tufft också då och då. Oro för ekonomin till exempel. Det kan vara ganska tärande att hela tiden leva i ovisshet om hur ekonomin kommer att se ut nästa månad eller nästa år. Rädslan för vad som händer om man skulle bli sjuk. Att ha allt ansvar på sig själv. Det krävs också mod för att göra en sån här sak. Att starta ett företag kan i vissa människors ögon vara att sticka ut hakan. Tro att man är förmer på nåt vis. När man vågar synas får man visst också räkna med att bli bedömd.

Häggkvist närbild

Jag har lärt mig mycket under denna tid, faktakunskaper, kunskaper om entreprenörskap och att driva en webbutik men också om mig själv. Vilka mina svagheter och styrkor är och vad som matar dem.

Nu känner jag en längtan framåt, emot nästa steg. Efter att ha fått den här tiden att ”gömma mig” hemma och bakom andras produkter längtar jag efter att bjuda in till mina egna. Jag är inte rädd för att synas längre. Jag längtar efter möten med andra människor. Längtar att hitta mitt folk, de jag är här för att tjäna. Exakt hur är inte solklart för mig ännu men det klarnar för var dag som går och jag ska snart berätta mera. Känner mig helt pirrig av förväntan!

Så. Nu säljer jag allt i butiken med 50% rabatt! De som valt att prenumerera på mitt nyhetsbrev fick veta detta för ett par dagar sedan så en hel del är redan sålt men skynda in och kika bland det som är kvar ifall det är något du behöver. Rabatten dras i kassan.

Nu börjar det. Nästa steg. Hoppas du vill följa med mig <3

Kuddar i vintagetyg

10 Comments

 • Reply
  Beatrice
  26 januari 2018 at 19:23

  Dags att gå vidare…

  Jag är så glad i mina fina filtar och njuter av dem varje dag, såhär i kylan ❤️.

  Lycka till med vad du nu tar dig för!

  Kram
  Beatrice

  • Reply
   Nina
   28 januari 2018 at 12:53

   Tusen tack för lyckönskningarna Beatrice. Och så fint att höra att du njuter och värms av filtarna, det gör mig glad! Kram <3

 • Reply
  Elisabeth
  26 januari 2018 at 19:57

  Åh mitt hjärta stannade nästan, trodde det var för sent att beställa. Vad spännande med något nytt och vad nyfiken man blir. Lycka till med vad det än är!

  • Reply
   Nina
   28 januari 2018 at 12:54

   Hihi, hoppas du hann med att beställa det du ville ha för nu är det sannerligen glest på hyllorna :) Tack för lyckönskningarna <3

 • Reply
  Elisabeth
  26 januari 2018 at 21:52

  Vad modig du är som byter inriktning. Inspirerande. Jag försöker också ta reda på vad jag vill. Det är inte så enkelt. Men det blir lättare när man ser andra som törs! Det ska bli spännande att se vad du gör i fortsättningen.

  • Reply
   Nina
   28 januari 2018 at 12:59

   Nej minsann, det är inte enkelt! Jag är snart 44 år och kan inte säga att jag vet vad jag vill göra resten av livet. Men jag har blivit bättre på att lyssna inåt till vad själen längtar efter just nu. Det som har underlättat för mig i att lyssna till själen är insikten att inget behöver vara ett val för livet. Omständigheter ändras. Vi utvecklas. Det som känns rätt just nu kanske inte alls lockar längre om ett år och att det är okej! Det gör varje val och beslut lite lättare att ta för mig. Hoppas du hittar din riktning snart <3

 • Reply
  Sonja
  27 januari 2018 at 06:12

  Önskade jag kunde oxo gör vad jag vill, säger upp mig, har min frihet, lever ut mitt kreativitet…..men jag har hyran att betala och vill ju äta osv., tyvärr har jag ingen partner som kan fanga upp en tid…
  men lycka till med det nya!

  • Reply
   Nina
   28 januari 2018 at 13:09

   Nej enkelt är det inte. Nästan inte för någon tror jag. Alla måste vi ha pengar till boende och mat och även om man lever tillsammans med någon är det ju inte säkert att man kan eller ens vill leva på den människan.. Hoppas du hittar ett sätt att leva ut din kreativitet som passar med ditt liv <3

 • Reply
  Linnéa
  27 januari 2018 at 09:04

  Det kommer att gå så bra! Glad för din skull. <3

  • Reply
   Nina
   28 januari 2018 at 13:10

   Men fina du, tack! <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Du kanske också skulle tycka om...