Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Året 2017 i bilder

Bättre sent än aldrig. Jag har varit så uppslukad av julledigheten och sedan starten på 2018 att jag inte har tänkt på att skapa en sammanfattning av bloggåret 2017, men nu. Förbered dig på ett bildregn!

Jag gjorde mitt första inlägg på denna blogg den 11 april 2017. Det var en glad och förväntansfull Nina som skrev de första trevande inläggen och försökte bli kompis med kameran.

Sax, jutesnöre

dörr hönshus

Kvällssol i ateljen

Vårens inlägg handlade om allt från kärleken till vårt gamla köksbord till vikten av en trivsam arbetsmiljö, sådder, blåsippor och vilka fantastiska saker som kan hända då man ber universum om hjälp och öppnar upp för att ta emot den.

Helhetsbild köket

Borstlager

Lerkrukor och fröpåsar

Blåsippsbacken med hus

Resväskor

Å, jag får sån vårlängt då jag ser dessa bilder. Tänk att vi har detta framför oss!

Jag skrev också ett par inlägg om den första generationen här på gården – Sofia och Johan, min morfars far och morfars mor. Jag hade tänkt fortsätta den berättelsen med att sedan berätta lite mer om min morfar och mormor men det föll visst i glömska. Kanske blir det under 2018 i stället. Det känns roligt och viktigt att få dela lite bakgrund och historia kring vår älskade gård med er.

Morfars mor på åkern

Porträtt morfars mor i salen

Copyright Nina Tegenfeldt www.aktahem.se

Copyright Nina Tegenfeldt www.aktahem.se

Sommaren handlade mycket om trädgård och grönska. Såklart! Jag åkte på en tripp med fina vänner till en av mina favoritplatser – Tofvehult och fick en rejäl dos trädgårdsinspiration. Växthuset blev inflyttningsklart och jag var uppslukad av det och köksträdgården.

Hängmattor

Tofvehult köksträdgård

Växthus framifrån

Växthus och lupiner

Växthuset runt ladugårdsknuten

Växthus fönster inifrån

Växthus inifrån norrut

Vinröd stol växthus

Gurkplanta

Luktärt och fröpåsar

Vi tog några dagars semester i byggandet, målandet och renoverandet och åkte till vackra Hälsingland med dess pampiga gårdar. Himmelriket!

Finrum köksstugan Löka

Bakugn Löka

Pelargon Löka

Väl hemma igen börjar den härliga skördetiden. Jag fortsätter spendera den mesta tiden i trädgården och växthuset där jag nu också förbereder för gårdsbutik! Ett stort steg, en dröm som slår in. Älskade att äntligen få möta kunder öga mot öga. Höra deras frågor, se vad som intresserade dem och få lite feedback. Att få bjuda in andra i min tillvaro och i mitt växthus.

Växthuset i morgonsol

Slingerkrasse

Sockerärter och Zinnia

Äppelkvist

Badprodukter på symaskinen

Rotfruktsborstar från Iris Hantverk

Träkärl

Hösten fortsatte på samma tema. Gårdsbutiken tog upp en hel del av min tid. Jag förberedde, höstade till det i växthuset, band kransar och gjorde höstplanteringar. Men såklart tog jag mig ut på många turer i naturen också.Höstplanteringar helhetsbild

Ljungkrans i fönstret

Höst vid farfars bänk

Gräs i motljus

Björklöv i motljus

Lingon i emaljmugg

Jag har också skrivit en del om hur jag resonerade då jag valde att starta en butik trots att jag ogillar konsumtion. Ett inlägg om min högkänslighet och de dagar då tröttheten tar överhanden. Min skepsis till den stora rensningstrenden. Och en del tankar kring hur man kan göra sitt hem till sitt eget, äkta från hjärtat, i stället för en yta skapad för att visa upp för andra.

Rönnbärsbukett i ateljén

Kökshyllan

Tidningshållare

Maja

Den 20 oktober firade jag att jag hade drivit Äkta Hem-butiken i ett år! Ett spännande, lärorikt, oroligt och glädjefyllt år.

Skåpet i arbetsrummet

Sedan avslutade jag säsongen i växthuset och fick första julklappsbeställningen. Berättade om hur vi tänkt och resonerat då vi ritade och byggde vårt kök. Blev klara med vår nya brokvist, produktfotade vinterns nyheter till butiken och berättade den spännande nyheten att jag kommer att jobba i ett kreativt kollektiv några dagar i veckan hädanefter. Få nya kollegor, härliga möten och lite andra intryck än bara de jag får hemma. Vi hade invigning där jag förutom sakerna från butiken sålde lite julplanteringar. Himla trevligt var det! Och till sist – vi hade en mysig spontan vinterfest i västhuset med fina vänner under mellandagarna.

Chili i kruka

Arbetshandskar

Skafferihörnan

Helhet arbetsbänkarna

Växthuset i vinterskrud

Brokvist framifrån

Julgrupp med röda tulpaner

Kuddar beige-röd

Klapp i tidningspapper

Västhuset från bron

Heja dig som tagit dig igenom alla dessa bilder, tack för att du vill följa och läsa 🙂

Vilket år! Tack livet för 2017, nu ser jag innerligt fram emot 2018 <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

4 svar

  1. Så härligt Nina, att följa dina intressanta projekt! Vackra bilder o miljöer! Upptäcker just att den tapet jag nu beställt o fått hem från Gysinge (ska tapetsera kammar- delen i vår västerbottensgård denna gång) är precis den du har i ditt arbetsrum! Kul att se ”helheten” av den på din bild! Lycka till med ditt nya projekt i gamla ”Backmans”! / Annika Fjällström

    1. Tusen tack Annika! Det känns som att 2018 kommer att bli en spännande resa, jag är glad att du vill följa med på färden <3 Så kul med tapeten också, vi verkar ha liknande smak 🙂
      Kram på dig

  2. Få blogger som måler seg med din! Alltid inspirerende og vakre bilder, ord til ettertanke og glede. Ser fram til å følge med i 2018 også! Hilsen leser fra norsk side 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.