Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Växthushelg

Äntligen har tiden, orken och framför allt lusten infunnit sig att städa, såpskura bordet, putsa färdigt fönstren och börja fylla de stora lådorna med jord i växthuset. De första små plantorna är på plats och det doftar varm jord.

Det allra mesta är dock tomt än så länge. Överallt står ett virrvarr av krukor, blomfat, zinkhinkar och trälådor i väntan på att fyllas med grönska. men det är rätt vackert som det är också tycker jag. Väntande odlingskärl liksom skvallrar om vad som komma skall. Det ligger en förväntan kring alltihop. Så här tidigt på säsongen går precis vad som helst att drömma ihop och inget har hunnit misslyckas.

Nåja. Sådden av luktärter gav väldigt skral utdelning. Jag har toppat de stackare som kommit och hoppas de förgrenar sig tillräckligt för att ge en helt okej blomsterprakt i alla fall.

För övrigt har jag varit betydligt mer återhållsam med sådderna i år. I fjol fick jag ge bort en massa och det blev ändå lite väl trångt i lådorna här inne. Får se om det blir mer svängrum för tomaterna denna sommar. Solrosor blir det i alla fall väldigt gott om ifall alla dessa plantor överlever. Och Linnétagetes. Så fint att ha i en köksträdgård tycker jag. Här kan du kika på lite bilder från en augustimorgon då de blommade för fullt i vår köksträdgård.

Som jag skrev i förra inlägget så fick våra gurkplantor mjöldagg förra sommaren. I år ska jag testa att ha några få inne i växthuset men de flesta får bo utomhus. Har hört att det ska minska risken för mjöldagg. Det här är så skönt med odling. Det finns inget annat att göra än att prova sig fram. Trial and error. Till sist går det. Eller så tröttnar man och odlar något annat. Jag vill att odlingen ska vara tillåtande på det sättet. Med krav på att lyckas försvinner utforskarglädjen.

Jag är så fascinerad av dessa små knorrar på gurkplantorna. Hur de bildar perfekt formade spiraler. Naturen är ren och skär magi.

På måndag är det dags för systercirkel här i växthuset och på tisdag är det ett gäng kvinnor som bokat in sig för en kreativ kväll tillsammans här. Det ser jag så väldigt mycket fram emot. Kanske det roligaste som finns! Då hoppas jag alla plantor har hunnit rota sig i sitt sommarhem och att luften är än mer fylld av jord- och klorofylldoft <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.