Blogg Äkta hem
Entreprenörsskap Hem & Inredning Personligt

Be universum om hjälp

Det är så mycket som är fint och fantastiskt med att driva sitt eget företag och att följa sitt hjärta. Att aldrig känna ”söndagsångest”, jag längtar till måndag när söndagskvällen kommer. Att få lära sig massor, växa och utvecklas som människa både kunskapsmässigt och på ett personligt plan. Alla möten med andra kreativa entreprenörer. Att till stor del få ägna sina dagar åt något man älskar och brinner för.

Arbetsrum öppet skåp

Det låter ju som en rakt igenom härlig tillvaro. Men det är såklart inte härligt varje dag och det är långt ifrån enkelt. Förutom att vara kreatör, inredare, butiksägare, instagrammare och allt det där roliga så ska jag axla rollen som it-tekniker, säljare, logistikansvarig, marknadsföringsstrateg och en rad andra titlar som jag egentligen inte är så intresserad av.

Men den största utmaningen för mig tror jag är att alltid vara den som är ytterst ansvarig. För allt. Går något snett är det jag som måste räta upp det. Står det still är det jag som måste se till att det händer något. Går det inte runt är det upp till mig att lösa det. Är man då lite av the worrying kind och tenderar att överanalysera – ja då tystnar aldrig tankebruset. Det finns alltid något som behöver utvärderas, planeras eller övervägas.

Papperspåsar

Jag klagar inte, långt ifrån. Det är en ynnest att ha möjligheten att prova på det här och jag ångrar inte en sekund. Men ibland blir jag så trött i hjärnan så kreativiteten blir lidande. Tankebruset överröstar kreativitets-flowet. För någon vecka sedan hade jag den känslan. Jag blev bara så trött och kände inget sug efter det jag normalt sett älskar att göra. Så jag bad universum om hjälp.

– ”Jag kämpar verkligen på här men nu skulle jag behöva hjälp. Snälla ge mig ett tecken att jag är på rätt väg. Eller en möjlighet till distans, att få stänga ner tankebruset ett tag.”

Sedan bestämde jag mig för att dra mig undan lite från omvärlden några dagar. Hålla mig så tyst och stilla som möjligt för att tydligare kunna märka tecknet eller svaret jag skulle få. Jag har gjort samma sak tidigare och det är nästan kusligt hur tydlig hjälp man kan få.

Vitsippor arbetsbänk

Dagen efter kom en vän hit och frågade om jag inte hade lust att följa med henne på en veckas semester till Bulgarien. Den hon skulle åka med hade hoppat av. Resan var betald. Jag behövde bara säga ja och åka med, så på onsdag bär det iväg. Vilken gåva! Jag tror knappt det är sant! Och det ska bli så skönt att få komma ifrån några dagar. Tankebruset följer nog också med men jag vet att det kommer att brusa tystare då jag är så långt ifrån det dagliga arbetet. Och det är så mycket lättare att se saker tydligt då man får lite distans.

Har du bett universum om hjälp eller tecken någon gång? Fick du svar?

You Might Also Like...

8
Leave a Reply

Kommentera gärna, jag blir så glad om du lämnar en hälsning!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
sandrajunhammar.se
Guest

Ååh vad härligt att få följa med på en resa som redan är betald och klar ♥ Brukar också be universum om hjälp och tecken ibland, många gånger med fantastiska resultat. Vann bla. en biljett till en yogahelg förra året som jag gärna ville gå på, magiskt! Hoppas ni får en fin resa, kram.

Fluffy/Ulla
Guest
Fluffy/Ulla

Så skönt att du tackade ja och åker iväg. Precis vad du behöver nu! Typiskt kvinnor att ha på tok för högt ställda krav på sig. Good enough räcker mer ön väl! Låt nu tankebruset klinga ut. Hitta suget igen. Kanske du ska schemalägga egna tysta stunder? Du får inte ta kål på dig själv! Skönt oxå att universum lyssnade! Jag har både viskat och skrikit men inget svar under det senaste dryga helvetes året. Eller så kan det vara att jag inte vågar eller är mogen att höra/lyssna. Ha en toppenresa, ät, drick och skratta! Kram kram

Linda
Guest

Precis så! Att vara egenföretagare är ju allt det där härliga som du skriver om, men också allt det andra. Det är en själv det hänger på. Tur att universum puffar i rätt riktning!

Ylva
Guest
Ylva

OH vad härligt – att du fick ett så tydligt svar!
Tack för att du delar med dig om detta företagandets båda sidor och hur du upplever det. TACK! det är en gåva till oss andra som läser… :-)

%d bloggare gillar detta: