Äkta Hem
Entreprenörsskap Lantliv Trädgård & Uteliv

Höstkransar och planteringar

Ljungkrans in the making

Jag har haft så roligt under dessa dagar av förberedelser inför gårdsbutiken på söndag så tiden har fullkomligt sprungit fram. Förutom de produkter jag säljer från butiken vill jag ju gärna erbjuda höstinspiration, kransar och planteringar också så igår och idag har jag mest ägnat tiden åt att hämta material i skogen och på blomaffären och skapat, skapat, skapat. Först ut gjorde jag en kraftig ljungkrans. Tycker ljung är så fantastiskt fint, stickig barrväxt och skir blomma i ett liksom.

Ljung

Jag hade plockat en hel kasse full och tänkte göra två kransar men som vanligt går det dubbelt så mycket material som man tror då man gör kransar så det blev bara en. Får se om jag hinner fixa en till under morgondagen.

Ljungkrans i fönstret

Två mosskransar blev det idag också, med små späda lökar på. Lök är ett himla fint dekorationsmaterial tycker jag. Särskilt så här kring skördetid/tidig höst.

Mosskransar

Lite höstplanteringar har jag också hunnit med, samtliga planterade i gamla träkärl och mjölsiktar jag samlat på mig.

Höstplanteringar

Höstplanteringar närbild

Höst vid farfars bänk

Jag har alltså öppet växthuset för försäljning mellan 12-16 nu på söndag den tredje september. Hoppas du kan komma <3

Höst framför dörren

4 Comments

 • Reply
  Rania {Rowan Tree}
  2 september 2017 at 08:50

  Men åh så otroligt höstigt, fint och inspirerande. Magiskt vackert med en krans i ljung och att planera i mjölsiktar. Har bara en sådan och måste införskaffa fler :) Ser så fint ut där, hoppas jag kan besöka växthuset en dag <3

  • Reply
   Nina
   4 september 2017 at 10:30

   Åh tack Rania! Ja visst är det fint med mjölsiktar till planteringar. Eller hänga på väggen. Eller vad som helst egentligen :) Spanar alltid efter sådana på loppis. Klart du ska komma och hälsa på här igen <3 Jag bjussar på nåt värmande i växthuset :)

 • Reply
  Astrid
  3 september 2017 at 01:20

  Så vackert! Synd att jag bor så långt ifrån, annars hade jag mer än gärna hälsat på!

  • Reply
   Nina
   4 september 2017 at 10:32

   Å tack! Ja det var synd det men vem vet, endera dan kanske du får ärenden i Umeå och då kanske det passar :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Du kanske också skulle tycka om...