Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Att ha en kärleksfull relation till sitt hem

Jag och mitt hus har en djup och trygg relation. Vi har känt varandra i alla mina år. Hon har gett mig så mycket trygghet, vila och lugn precis då jag behövt det som mest. Hon speglar mig så fint. Då jag känner mig rörig inuti så visar hon mig det i det yttre. Hon hjälper mig minnas hur mycket skönare det känns i mig när jag plockar undan det värsta stöket och plockar in en bukett av vad naturen just för stunden erbjuder. Att min insida får hjälp att redas ut då det jag omger mig med är fint och i ordning. När jag inte orkar i alla fall så dömer hon aldrig, hon bara väntar tålmodigt tillsammans med mig på att lusten ska komma tillbaka. Då jag behöver stillhet får jag krypa ihop hos henne och vi andas i hennes lugna stadiga takt. Hon som bär livstider av visdom, och har hållit generationer av mig i sin timmerfamn.

Jag, i gengäld, höjer hennes energi för hon har mött en hel del sorg och tyngd. Blir hon ensam kan hon lätt fastna i mörker och stagnation. Men jag lever hos henne med min familj. Våra liv ger henne liv. Hon får småle åt våra upptåg. Glädjas åt barnens närvaro och katternas bus. Bevittna vår kärlek till varandra. Dela våra glädjeämnen och vara med då vi hanterar svårigheter. Jag värderar henne högt och tar hand om henne. Minns hennes ungdom tillsammans med henne och ställer många frågor. Då hon svarar lyssnar jag uppmärksamt.

Jag föreslår att vi ska göra något nytt ihop, det tänder en glimt i hennes blick och får hennes gamla hjärta att slå lite fortare. Nu senast målade vi hennes hallväggar i en sval och frisk rosa nyans. Väldigt oväntat för att vara oss som inte ens har tyckt om rosa. Vi tittar länge på resultatet och utforskar hur det känns. Söker balans. Leker med inredning, flyttar detaljer hit och dit, låter det som ska växa fram få ta sin tid. Vi fantiserar om hur ljuset skulle kunna kännas här en solig juniförmiddag. Om att kanske plantera gammaldags rosor utanför som kan få kika in genom fönstret. Om öppen ytterdörr, hummelsurr och kaffe på bron. Kanske kommer vi fram till att det här var det bästa vi gjort på länge. Eller så provar vi något helt annat. Hur än det blir så har vi haft roligt i stunden. Piggare än så här tror jag aldrig jag har sett henne, och det smittar av sig. Tänk så fint det är att vi kan hjälpas åt, växeldra och lära oss av varandra genom livet. Att utveckla en kärleksfull relation till sitt hem kan vara en av de bästa emotionella investeringar en kan göra.

Vill du ha mer inspiration och kunskap kring hur du kan använda ditt hem för välmående? Skriv upp dig för mina inspirationsmejl så hörs vi snart <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.