Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Året 2019 i bilder

Tänk att vi närmar oss slutet av inte bara ett år utan ett decennium. Tänker jag tillbaka på mitt liv för tio år sedan såg det extremt olikt ut mot idag. Vi bodde i ett hyreshus, alla tre pojkarna bodde hemma och Agnes var inte ens född ännu. Jag hade varken blogg eller Instagram, var anställd som administratör och hade inte minsta tanke på att starta något eget.

Detta livet… Det är spännande att se hur livets vägar och stigar krumbuktar sig fram. Men nu tänkte jag kika på just 2019 i backspegeln. Förra vintern gick jag igenom något som var ett gigantiskt steg i min läkandeprocess och personliga utveckling. Jag vill inte skriva mer om det eftersom det handlar om fler än mig själv och jag vill inte hänga ut någon. Men det handlar om att plocka fram gamla sår i ljuset och pyssla om dem, bryta gamla osunda mönster och förmågan att stå upp för mig och min familj. Stora saker, men det lilla är också viktigt. Till exempel gladdes jag åt att Micke överraskat mig med att laga farmors gamla ljusstake som jag trodde var borta. Romantik på riktigt för mig.

Farmors ljusstake och tulpaner

Februari handlade om renoveringen av vår hall. Hur allt började ta form och hur vårt tapetval gjorde premiär för rosa inslag i vår inredning.

Skåpet mot Rosenvinge
Rakspegel mot Rosenvinge
Hallen från salen
Tittar ut

Vårvintern fortlöpte med att frukostfrämjandet sammanträdde här hos mig. Alltid så fint. Och såklart den årliga vårmöbleringen i köket i samband med att alla årets fröer åkte i jorden.

Frukostfrämjandet
Sommarmöblering
Walk-in-skafferi
Närbild sådd

Jag skaffade också en behandlingsbänk och började erbjuda Reikibehandlingar i vårt nytapetserade gästrum. Bland det bästa med 2019. Jag är så glad och tacksam för allt Reikin fört med sig in i mitt liv. All magi, alla människor, alla möten och fina samtal. En sån ynnest!

Reiki

Sedan kom våren. Jag kände mig urstark. Så där fylld av energi som jag aldrig trodde jag skulle bli igen efter min utmattningsdepression för flera år sedan. Allt går i cykler och jag behöver såklart viloperioder ibland, det behöver vi ju alla, men jag vet nu att energin kommer tillbaka. Den finns där. Det är så enormt skönt!

Vi jobbade hårt med det sista av vår renovering på utsidan. Färdigställde vår nya brokvist, målade klart huset, bytte skifferplattorna mot grusgång och gjorde en rundel framför entrén. Jag inser nu att jag ju inte gjort några inlägg om allt detta, det får bli till våren. Men det allra mesta av vår tid under våren la vi på trädgårds– och växthusjobb. Med en kort paus för rabarberkräm 🙂

Största tilldragelsen i maj var att vi fick tillskott i familjen. Två förfärligt söta små kattsystrar som har tagit oss alla med storm. Doris och Vera.

Under sommaren invigdes vår nya lilla grusade uteplats vid södergaveln. Där vi sitter omgivna av syrenen, bondrosen och mormors pion och har utsikt över köksträdgården. En ny favoritplats helt klart.

Uteplats västerbottensgård

Vi prioriterade att ta reda på mycket av skatterna från trädgård och skog i år. Till exempel vigdes en dag till blåbärsplock.

I augusti berättade jag om hur jag tycker om att göra sensommar i köket. Och gladdes åt när vardagen drog igång efter en lång härlig sommar.

Jag visade hur vi tänkte inför bygget av vår lilla gästtoalett i hallen och gav tips på hur man smart kan inreda ett litet utrymme så det känns större. Just före jul blev gästtoaletten äntligen klar! Vi söker bara efter en lämplig spegel och väntar på knoppar vi beställt hem, sedan ska jag visa hur det blev till sist.

Augusti var jag tydligen väldigt pepp på att blogga. Mycket handlade om att njuta sensommarträdgården, dag som kväll, men också glädjen i att komma igång med övrigt jobb.

Autumt Beauty
Trygghet
Växthus
Söderfönstret

I september åkte jag på en Smålands-resa och besökte vänner. Vi hade världens skönaste intern-retreat och jag kände mig så väl omhändertagen och välkommen.

Väl hemma igen höll jag den första träffen på det årslånga projektet Äkta Möten. Vi satt i växthuset och skapade med paradisäpplen, pratade livet och åt äppelpaj. Jag är så otroligt glad för dessa möten! Kreativitet, systerskap, samtal och personlig utveckling i en skön mix. I augusti 2020 knyter vi ihop säcken med skördefest och sedan drar jag igång en ny omgång om du är intresserad <3

Oktoberträffen bjöd på lönnlövs-pyssel. Förutom det så skapade jag och Agnes årets lilla rönnbärskrona, jag gjorde höstfint på bron och invigde min broderade Reiki-skylt från Folklore Company.

Jo just det – jag hade också turen att hitta en bortskänkes-soffa som drog igång en hel ommöblering och gav en ny känsla i salen.

Plötsligt ville jag sitta här inne hela tiden. Både för lunch, kvällsfilmer och broderimaraton 🙂 Fyra broderade jultavlor blev det, julklappar som blev ännu mer uppskattade än jag hade trott.

Hösten lockade ut mig och katterna på tallrisplock.

Jag visade mina fina loppade kontorsmaterial-fynd. (Visst är det ett riktigt ord? 🙂 ) Och berättade om hur jag upptäckte ett tema i salens inredning som liksom hade hittat dit av sig själv.

I november var det dags att göra vinterfint i växthuset inför adventspysslandet vi skulle göra på vårt Äkta Möte. Det är en av alla roliga saker som följer med dessa träffar – att jag blir extra motiverad att inreda växthuset enligt säsong. Hade jag inte haft mötena inbokade där kanske det bara hade fått stå som förråd under vintern.

Sedan har det varit skapande både i form av broderi, pepparkaksbak och fågelmatstillverkning.

Till sist har jag visat före-efterbilder på vårt hus och berättat om hur nära det var att olyckan var framme här för några veckor sedan. Ryser fortfarande då jag tänker på det. Hu! Men fåtöljerna vi köpte som följd av olyckan är vi väldigt glada i! Hela känslan i salen är som sagt ny, för första gången på alla år vi bott här så trivs jag verkligen där inne. Julgranen gör inte saken sämre.

Så här på årets sista dag vill jag innerligt tacka dig som hänger med mig här och på Instagram. Jag blir så väldigt glad och berörd för alla hjärtan och kommentarer. Dialogen med dig/er är bland det bästa i mitt arbete. Tack <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.