Äkta Hem
Hem & Inredning Trädgård & Uteliv

Vår nya lilla uteplats

Uteplats västerbottensgård

Å vad allt blommar vackert just nu! Jag njuter i fulla drag av trädgården som börjar ta form, särskilt kvällarna tycker jag är magiska. Tog med mig kameran ut häromkvällen så jag tänkte visa lite bilder från vår nya uteplats.

Tidigare var här bara en grusremsa närmast väggen där vi brukade ha en bänk stående men nu då vi bytte ut skiffer-gången vi hade fram till ytterdörren till grus så bestämde vi oss för att utöka den där remsan till en liten uteplats.

Här, i hörnan som bildas av pannrummet och husets södergavel är det himla mysigt att sitta. Helt insynsskyddat tack vare bondsyrenen som mormor och morfar planterade för länge, länge sedan och som hunnit bli enorm. Här har vi utsikt över köksträdgården och ladugården. Redan när jag var liten satt jag ofta här på pannrumstrappen (som vi visst glömt att ställa tillbaka ser jag nu :) )

Så här ser det ut då man kommer från vägen, passerar uteplatsen och går mot vår entré. Bondsyrenen till höger och ett körsbärsträd som vi planterat själva till vänster.

Vi möblerade här med bord och soffa som min farfar snickrat en gång i tiden. Vi bor ju i mormor och morfars hem så de känns ständigt närvarande för mig, och min farmor levde fram till för några år sedan så henne bär jag med mig i hjärtat. Men farfar dog redan på 50-talet och känns liksom så långt ifrån så det är fint att ha lite minnen av honom här hemma också. Bara synd att vi inte tagit oss tiden att vårda och måla om dessa möbler. Men det kommer, allt har sin tid. Gjutjärnsstolarna fick vi av mina föräldrar som köpt dem second hand.

Här sitter vi omgivna av den vita bondrosen och mormors pion. Just nu blommar bägge och det är så himla vackert så jag blir stående och bara tomglor :)

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också skulle tycka om...