Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Blåbärsdag

Idag tog vi varsin korg och gick upp i skogen för att plocka blåbär. Eller nja. Vissa av oss tog praktiska plasthinkar men hur kul är det? När det finns gamla vackra korgar med målade blommor på. Handtaget är ju bara lite trasigt. Bara en håller på rätt plats och nyper åt ordentligt så går det inte av alldeles.

Och har man världens allra finaste bärplockare ska man såklart använda den! Hur skranglig och opraktisk den än är. Och fast man egentligen helst plockar för hand för att slippa mosiga kladdiga bär att rensa. Man kan ju bära den med sig bara för att det ser så himla vackert ut då den ligger och glänser i riset. Inga konstigheter.

Den är omsorgsfullt lagad på flera ställen. Tidigare ägare verkar ha tyckt lika mycket om den som jag. Den kärleken och omsorgen fäster sig liksom i ting och förhöjer skönheten ännu mer tycker jag. Och namnet sen. Vem vill inte ha en bärplockningsapparat?

Några deciliter av skörden hamnade genast i en blåbärspannkaka.

Och ikväll har vi rensat och rensat. Rensa blåbär är inte det roligaste jag vet. Men kombinerar man det med kaffe, melodikryss och en älskling blir det mer än uthärdligt.

Råkade faktiskt på några minisvampar i skogen också. Dem sparar jag till morgondagens frukostmacka.

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

2 svar

  1. Ett sånt mys! Jag känner väl igen mig i att de saker som får hjärtat att bulta hellre används än de som är mest praktiska eller effektiva <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.