Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Hur tur får man ha?

I fredags kollade jag Marketplace på Facebook och blicken föll på en röd gammal soffa som såg rätt fin ut. Jag klickade in på annonsen och det visade sig att soffan skulle skänkas bort. Tyget såg lite rosa-aktigt ut på bilden men jag tänkte att det kunde vara värt att ta en titt i alla fall. Och se! Den var inte rosa alls utan mustigt mörkt vinröd och helt underbar! Det här kan vara en av de finaste soffor jag sett. Kärlek vid första ögonblicket. I gott skick och skön var den också.

Killen som ville bli av med den höll på att rensa inför en flytt och undrade om vi inte kunde tänka oss att ta mattan också. Eh, jo. Hur kunde han veta att salen varit utan matta sedan en omfattande varmchoklad-incident i våras?

På mattan ligger ett annat secondhand-fynd från i veckan. En jättestor bolsterkudde i väldigt fint skick. Ett sånt där fynd som får hjärtat att hoppa över ett par slag då man ser det på avstånd i loppisstöket. För några tior blev den min.

Då soffan och mattan kommit på plats blev jag så nykär i salen att jag möblerade och fixade runt här inne hela lördagen. Micke putsade fönstren och Agnes hjälpte mig bära möbler och komma med goda smakråd.

Vi har länge haft ett rangligt pelarbord som vi hittat i ladugården som soffbord. Foten var fin men skivan var av faner och den var alldeles förstörd och sprucken av fukt. Plötsligt blev det helt självklart att vi skulle kapa benen på det lilla bordet som stått i mitt arbetsrum och ha det som soffbord i stället. Vissa skulle nog säga att den bordsskivan också är förstörd men detta sorts slitage på massivt trä tycker jag ju bara är fint. Jag ska gnida in den ett par varv till med vax-olja bara.

Idag tog jag lunch här inne. Soppa med torsk och räkor, ostmackor och Outlander. Ja tack.

Salen känns som ett helt nytt rum nu. Visuellt förstås, men också energimässigt. Jag har jobbat en hel del på att rena och lyfta energin i detta rum på olika sätt. Ska berätta mer framöver.

Det enda jag önskar hit in nu är ett par sköna gamla öronlappsfåtöljer, men tills jag hittat dem duger hängmattan och gungstolen fint. Tänk va. Någon var glad att bli av med lite grejer, för oss blev det ett helt nytt rum tack vare det. Och inget slitage blev det på mamma jord heller. Man måste älska second hand <3

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.