Sök
Stäng denna sökruta.
Följ din hemlängtan

Varför behåller du det som gör dig ledsen?

Spara i gamla askar

Jag skulle rensa. Någon kom in i rummet där jag satt på golvet med en ful gammal sparbössa i händerna och tårar på kinderna. Jag la den varsamt i spara-högen.

”Men… Varför behåller du den där om den gör dig så ledsen?”

Var ska jag börja? Att vara människa och leva är att känna. Att välja ut en av alla känslor och göra sig av med resten är varken möjligt eller önskvärt. Så platt det vore med ett enda sinnestillstånd. Så blasé jag skulle bli inför alla mina glada saker om resten inte fick finnas. Så trött. Som att bo i en glättig klibbsöt bålskål utan botten att kunna vila på.

Istället för att släppa taget vill jag släppa in.

In och igenom. Mot äkta frid, inte snabb förträngning.

Tack för att det finns berörande musik, filmer, konst, böcker och innerliga tillåtande hem med levande känslor i väggarna. Praktiska saker, Pettson-lösningar, skönhet, skevhet, fest, vardag och fula små sparbössor i blå plast. Med ett bottenskrap av ogiltiga små slantar och barna-önskningar som inte blev av.

När jag behöver vänder jag mig till mina saker och får stöd att känna det som känns för en stund. Med en varm hand på min egna axel.

”Jag vill behålla den för att den gör mig ledsen.”

Nina på Äkta Hem

Nina

Jag är inredaren som inte vill inreda hemmet åt dig utan tryggt vägleda dig förbi djungeln av snabba trender, köphets och åsikter från förståsigpåare. Genom självomtanke och intuitiv kravlös skaparglädje. Fram till DIN vackra hemtrevliga kraftplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna hemsida använder kakor. Läs mer

Vill du ha Hemnyckeln?

Välkommen till en kostnadsfri minikurs om hur du låser upp för sann hemtrivsel, men lämnar konsumtionshets och inredningsregler vid grinden.